Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 08 14

Atleistas dar vienas VSD vadovo pavaduotojas (atnaujinta 21.08 val.)

Atleistas dar vienas VSD direktoriaus pavaduotojas – Dainius Dabašinskas, jį poste pakeis Romualdas Vaišnoras. Taip žurnalistus po Dalios Grybauskaitės ir VSD vadovo Povilo Malakausko susitikimo informavo prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.
Valstybės saugumo departamentas
Valstybės saugumo departamentas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Susitikimo metu buvo kalbama apie VSD veiklos rezultatus, personalo vadybos bei kontrolės problemas. Pasak prezidentės, VSD institucija turi būti depolitizuota, jos struktūra – patobulinta, o kontrolės mechanizmai bei bendravimas su Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetu aiškiai nustatytas.

Pasitraukė savo noru

D.Grybauskaitė patenkino P.Malakausko teikimą dėl jo pavaduotojo D.Dabašinsko atleidimo. Jį poste pakeis R.Vaišnoras, kuris, pasak P.Malakausko, turi didelę darbo patirtį STT, Užsienio reikalų ministerijoje bei VSD.

„Aš gavau D.Dabašinsko prašymą ir pagal įstatymus turiu teikti prezidentei, tai ir buvo padaryta. Tai yra asmeninis žmogaus apsisprendimas, todėl negalėčiau jo komentuoti“, – paklaustas, dėl ko pasikeitė pavaduotojai, aiškino P.Malakauskas.

Malakauskas tikina, kad juo pasitikima

Tiek D.Dabašinskas, tiek praėjusią savaitę atleistas Darius Jurgelevičius buvo minimi vadinamajame VSD skandale, kilusiame po VSD generolo Vytauto Pociūno žūties.

Tiek D.Dabašinskas, tiek praėjusią savaitę atleistas Darius Jurgelevičius buvo minimi vadinamajame VSD skandale, kilusiame po VSD generolo Vytauto Pociūno žūties.Tada Seimas spaudė P.Malakauską atleisti šiuos pavaduotojus, bet jis spaudimui nepasidavė. P.Malakauskas buvo paskirtas penkerių metų kadencijai Valdo Adamkaus teikimu. Pasikeitus šalies vadovams, jis teigia nesulaukęs jokių nepasitikėjimo signalų – esą jei tokių būtų, iškart atsistatydintų.

Jau turi naują darbą

Kaip praneša BNS, Iš pareigų atleistas D.Dabašinskas bus skiriamas į Lietuvos ambasadą Ukrainoje, penktadienį pranešė užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas. D.Dabašinskui bus patikėtos ministro patarėjo pareigos.

V.Ušackas komentuodamas šį paskyrimą BNS sakė, kad D.Dabašinskas į tarnybą ambasadoje yra paskirtas VSD teikimu. Pasak jo, norint užimti tokias pareigas, reikia palikti VSD ir pasirašyti diplomatinės tarnybos sutartį.

„Jis gaus laikiną diplomatinį rangą, su juo bus sudaryta laikina diplomatinė sutartis. Tokia procedūra yra būtina pagal įstatymus“, – aiškino V.Ušackas.

D.Dabašinskas į ministro patarėjo paskirtas pagal URM Diplomatinių atstovybių saugumo užtikrinimo programą. Jis bus atsakingas už ambasados išorinį ir vidinį saugumą. Į šias pareigas, pasak V.Ušacko, asmenis parenka ir siūlo departamento vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius