Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 21

Atleistas korupcija įtariamas Alytaus meras Č.Daugėla (papildyta 11.13 val.)

Alytaus miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį iš pareigų atleido korupcija įtariamą miesto merą Česlovą Daugėlą.
Teisme
Č.Daugėla / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Savivaldybės atstovė Loreta Kavaliauskaitė BNS sakė, kad šiuo metu suimto mero atleidimui pritarė 21 tarybos narys, du balsavo prieš, vienas biuletenis sugadintas. Taryboje iš viso yra 27 politikai.

Pasak L.Kavaliauskaitės, laikinai mero pareigas taryba patikėjo eiti vicemerei Liberalų ir centro sąjungos atstovei Nijolei Makštutienei.

Interpeliaciją inicijavo buvę mero politiniai bendražygiai socialdemokratai, ją pasirašė daugiau nei trečdalis miesto politikų.

Opozicija merui priekaištavo dėl savivaldybės vadovo vardo diskreditavimo, painiojamų viešųjų ir privačių interesų, savo statybos įmonių veiklos protegavimo, nepagrįsto naudojimosi išmokomis kanceliarijos reikmėms bei neginamų gyventojų interesų.

Alytaus meras suimtas dėl galimų nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono Birutės gatvėje, futbolo aikštės su lengvosios atletikos sektoriais rekonstrukcijos statybos darbų projektavimu, viešaisiais pirkimais ir šių darbų atlikimu.

Be Č.Daugėlos, prieš porą savaičių sulaikyti Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Giedrius Čereškevičius, savivaldybės Statybų skyriaus vedėjas Sigitas Stumbras, Statybų skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Sadauskienė ir bendrovės „Kortas“ direktoriaus pavaduotojas Eimutis Biekša. Šie keturi įtariamieji buvo apklausti ir paleisti į laisvę.

Įtarimai pareikšti ir konservatorei savivaldybės vicemerei Rimai Rakauskienei bei savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Jonui Palioniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius