Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 27

Atleistas rektorius kovos dėl savo posto

Profesorius Vladas Žulkus ruošiasi teismams. Iš darbo oficialiai atleistas buvęs Klaipėdos universiteto vadovas įsitikinęs, kad įstatymai jo pusėje ir jo kaip rektoriaus kadencija turi tęstis iki spalio.
V.Žulkus nusprendė trečiai kadencijai į rektoriaus postą nebepretenduoti.
V.Žulkus teisybės ieškos teisme. / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.

Nesusipratimų dėl rektoriaus pareigų kilo Seimo nariams pakoregavus Mokslo ir studijų įstatymą. Pagal jį universitetas iš biudžetinės tapo viešąja įstaiga. Dėl įstatymo pakeitimo iki metų pabaigos buvo privalu perrinkti rektorių, juo gruodį tapo profesorius Vaidutis Laurėnas.

Kurį laiką universitete šeimininkavo du rektoriai. Rektoriaus V. Žulkaus įgaliojimai turėjo trukti iki spalio 10 dienos, tačiau pirmadienį, sausio 23 dieną buvo paskutinė jo darbo diena.

V. Žulkus liks puse etato dirbti archeologu Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institute.

Buvęs universiteto rektorius V. Žulkus „15min.lt“ teigė ketinantis bylinėtis, nes įstatymai ir pati Konstitucija yra jo pusėje. Kaip žinia, besibaigiant metams Konstitucinis teismas paskelbė, kad Seimo priimtos įstatymo korekcijos prieštarauja Konstitucijai, Seimo nariai šią savaitę suskubo taisyti klaidas.

Įstatymai yra mano pusėje, - teigė V. Žulkus.

„Neina kalba apie kompensaciją, teisme sieksiu, kad būčiau grąžintas į darbą. Mano, pareigos baigiasi spalio mėnesį, noriu išdirbti tą laiką, kuris man priklauso“, – sakė rektorius.

V. Žulkus universiteto rektoriumi dirbo antrą kadenciją. Gruodį, kuomet vyko naujo rektoriaus rinkimai, jis į postą nepretendavo. Paklaustas, ar nebūtų buvę paprasčiau dalyvauti rinkimuose ir tęsti darbus, V. Žulkus teigė nenorėjęs eiti trečios kadencijos, pasinaudodamas susiklosčiusia situacija.

„Įstatymai yra mano pusėje. Kažkokia jėga sumanė, jog rektoriui jau užteks eiti pareigas, bet aš pats nepasitraukiau anksčiau laiko, neatsistatydinau“, – teigė buvęs rektorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius