Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 26

Atliekų kultūra ir DAROM kviečia „daryti“ ištisus metus

Atliekų kultūra šiemet kartu su akcija DAROM siekia keisti visuomenės požiūrį, kad aplinka turi būti švarinama ir tvarkoma tik vieną kartą per metus.
Darom komanda/ Enreta Sventickytė nuotr.
Darom komanda/ Enreta Sventickytė nuotr.

Jungtinės ATLIEKŲ KULTŪROS ir DAROM pajėgos nukreiptos į visuomenės informavimą ir skatinimą tinkamai tvarkyti aplinką kasdien. Piliečiai kviečiami patys pasirūpinti pirštinėmis, maišais ir rūšiuoti surinktas šiukšles bei jas pristatyti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles ir atliekų rūšiavimo konteinerius ne tik akcijos dieną, bet ir ištisus metus, nelaukiant, kad rastomis atliekomis pasirūpins kiti.

Balandžio 27 d. akcija DAROM vyks visoje Lietuvoje, skirtinguose iš anksto numatytuose taškuose, kuriuos galima rasti DAROM akcijos svetainėje www.mesdarom.lt.

Atliekų kultūra, savo ruožtu, skatina nieko nelaukti ir tvarkyti savo kiemą, aplink esantį mišką ar parką, į kurį mėgstate užsukti pasivaikščioti bet kurią metų dieną. Visi taip pat kviečiami būti sąmoningais ir pasirūpinti savo atliekomis po iškylos ar poilsio gamtoje.

Nepalikite surinktų atliekų bet kur – padarykite gerą darbą iki galo.

Nepalikite surinktų atliekų bet kur – padarykite gerą darbą iki galo: jei radote plastiko, stiklinių butelių ar kitų pakuočių, išmeskite jas į joms skirtus rūšiavimo konteinerius; jei aptikote seną sofą ar kitas stambiąsias atliekas, nepatingėkite nuvežti jas į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę; sutvarkytas sodo ar miško atliekas nuvežkite į žaliųjų atliekų surinkimo aikštelę www.vaatc.lt/aiksteles/. Tai yra didžiausia parama gamtai, aplinkai ir patiems sau.

Aplinkos tvarkymas vyks ir prieš masinio ėjimo varžybas, kurios vyks tuo pat metu, kaip ir DAROM akcija Vilniuje, balandžio 27 dieną ir startuos prie Baltojo tilto (Upės g.), 12 val. Ėjimo varžybų metu, trasoje, Vingio parke, bus galima sutikti Atliekų kultūros atstovus su renginių programa, kurie nukreipti į visuomenės švietimą: atliekų rušiavimą, antrinį panaudojimą. Dalyviai galės išbandyti save įvairiose konkursuose bei laimėti Atliekų kultūros įsteigtų prizų.

Pasak DAROM valdybos pirmininko Igno Brazausko verta dalyvauti DAROM akcijoje, nes „Darom suburia bendruomenę. Tai proga ne tik sutikti seniai matytus kaimynus, bet ir susipažinti su naujais žmonėmis. Tai visos bendruomenės šventė.“

Darom suburia bendruomenę.

Pašnekovas teigia, kad šiemet Darom sujungė pajėgas su Atliekų kultūra, nes „...svarbu ne tik rinkti šiukšles vieną kartą per metus. Svarbiau atsakingai vartoti, rūšiuoti, bei tinkamai tvarkyti atliekas. VAATC bei kitų regionų atliekų tvarkymo centrai yra ilgalaikis "Darom" partneris, be kurio ši akcija nebūtų įmanoma.„

VAATC direktorius Tomas Vaitkevičius teigia, „Darom neturi jokios prasmės, jei tai tampa tiesiog proga kitų sąskaita atsikratyti per metus sukauptų atliekų. Ši akcija prasminga tiek, kiek mums pavyksta susibūrus priminti vienas kitam, kad kiekvienam iš mūsų kasdien rūpi kokioje aplinkoje mes gyvename.“

Projekto „Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra“ tikslas – sukurti ar plėtoti komunalinių atliekų rūšiuojamojo surinkimo ir (ar) paruošimo naudoti pakartotinai infrastruktūrą, informuoti visuomenę atliekų prevencijos ir tvarkymo klausimais. Projektas finansuojamas Europos Sanglaudos fondo lėšomis.

DAROM – dvyliktus metus vykstanti akcija Lietuvoje, pavasarį, kurios metu yra renkamos šiukšlės bei skatinama aplinkosauga, pilietiškumas ir savanorystė.

Atliekų kultūra – Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) įgyvendinamo projekto „Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra“ rėmuose sukurta iniciatyva, kurios pagrindinis tikslas edukuoti ir informuoti Vilniaus regiono gyventojus apie atliekų tvarkymo kultūrą, skatinti rūšiuoti ir tinkamai elgtis su atliekomis. Informavimo kampanija vyksta skirtingų renginių metu, taip pat pasitelkiant televiziją, radiją, spaudą, internetą ir išnaudojant visuomeninį transportą www.atliekukultura.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius