-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 02 01

Atliekų rūšiavimo centras privalės įvykdyti aplinkosaugininkų privalomąjį nurodymą

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė pareiškėjos UAB Atliekų rūšiavimo centro skundą atsakovui Aplinkos apsaugos departamentui prie Aplinkos ministerijos dėl privalomojo nurodymo pertvarkyti atliekų laikymo aikštelę, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Atliekos
Atliekos / 123RF.com nuotr.

Aplinkos apsaugos departamentas atlikto patikrinimo metu nustatė, kad UAB Atliekų rūšiavimo centrui priklausanti atvira lauko teritorija, esanti P.Žvirkos g. 8, Vilniuje, kurioje įmonė laiko atliekas, nėra padengta vandeniui nelaidžia kieta danga, t. y. lauko teritorijos kieta danga sudaryta iš betono plokščių, tarp kurių yra nesandarios siūlės.

Vietomis betono plokštės yra mechaniškai pažeistos ir matomas žemės gruntas, taip pat lauko teritorijos danga nėra įrengta taip, kad paviršinės nuotekos nuo jos nenutekėtų ant šalia esančių teritorijų ir ant jos nepatektų vanduo nuo šalia esančių teritorijų.

Buvo nurodyta bendrovei nebevykdyti statybos ir griovimo atliekų, kitų nepavojingų atliekų laikymo šioje atviroje lauko teritorijoje, kol teritorijoje bus įrengta 0,36 ha atliekų laikymo aikštelė su vandeniui nelaidžia kieta danga, atitinkančia teisės aktų reikalavimus.

Teismas, išnagrinėjęs šią administracinę bylą, nustatė, jog pareiškėja skunde neneigia fakto, jog aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnų atlikto patikrinimo metu aikštelės danga buvo suirusi, tik teigia, kad dėl to, kad pareigūnų darytose nuotraukose užfiksuotas tik suirusios dangos fragmentas, negalima teigti, jog aikštelė buvo visiškai suirusi.

Teisėjų kolegija pažymėjo, kad aplinkybę, jog aikštelės danga neatitiko teisės aktų reikalavimų, t. y. buvo suirusi, nesandari ir pralaidi vandeniui, neginčijamai patvirtina ne tik byloje kartu su patikrinimo aktu pateikta nuotrauka, bet ir aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnų surašytas patikrinimo aktas.

Teisėjų kolegija nesutiko su pareiškėjos argumentu, kad privalomasis nurodymas yra nepagrįstas ir neteisėtas, priimtas nesilaikant pagrindinių procedūrų ir taisyklių, kurių privaloma laikytis priimant administracinį aktą.

Įvertinusi ginčijamų aktų turinį, teisėjų kolegija padarė išvadą, jog jie atitinka Viešojo administravimo įstatyme individualiam administraciniam aktui keliamus reikalavimus: ginčijami aktai yra motyvuoti, argumentuoti ir pagrįsti teisės aktų normomis, nurodoma jų apskundimo tvarka, pasirašyti įgaliotų pareigūnų.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius