Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 30

Atlyginimai didės mažiau (atnaujinta 12.55 val.)

Dėstytojų algos augs mažiau – Vyriausybė antradienį nutarė, kad dėstytojų ir kitų mokslo ir studijų institucijų darbuotojų atlyginimai per 3 metus augs 50 proc., o ne 70 proc., kaip buvo planuota anksčiau. Tačiau šį nutarimą dar žadama koreguoti.
Pinigai
Pinigai / Laikraščio „15 minučių“ nuotr.

Antradienį Vyriausybės priimtame nutarime rašoma, kad nuostatos dėl mokslo ir studijų institucijų darbuotojų darbo užmokesčio didinimo 2010 ir 2011 metais „bus koreguojamos, išklausius socialinių partnerių pasiūlymų ir atsižvelgiant į valstybės finansines galimybės“.

Vyriausybės nutarime nurodyta, kad nuo 2009 metų sausio 1-osios minėtų darbuotojų atlyginimai kils vidutiniškai 5,6 proc. (anksčiau buvo numatyta 20 proc.), o nuo 2010-ųjų ir 2011-ųjų – vidutiniškai po 20 proc. Pasak ministrų kabineto, šis procentas iki liepos 1-osios greičiausiai bus pakeistas.

Posėdžio metu Ministrų kabinetas pavedė Švietimo ir mokslo ministerijai (ŠMM) iki liepos 1-osios patikslinti nuostatas dėl dėstytojų algų kėlimo 2010 ir 2011 metais.

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius antradienį teigė dar negalįs atsakyti, ar dėstytojų atlyginimų didinimo procentas 2010 ir 2011 metais greičiau bus padidintas, ar sumažintas.

„Tai priklausys nuo ekonominės situacijos - jei ekonomika kops į viršų, tie dydžiai gali būti ir didesni. Kalbant apie 2009 metus, mes puikiai suprantame, kad ne dėl šios Vyriausybės kaltės, o dėl ekonomikos lėtėjimo ir paveldėtos finansų būklės tie atlyginimai didinami mažiau, nei mes patys, kaip politikai, norėtumėm. (...) Žvelgiant į 2010 ir 2011 metus, įsipareigojimai tokie (kelti algas po 20 proc. - BNS) yra, o kokios bus realios galimybės, mes kalbėsimės matydami pusmečio biudžeto surinkimo dinamiką“, – po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė G.Steponavičius.

Ankstesnė Vyriausybė šių metų gegužę patvirtino Mokslo ir studijų institucijų darbuotojų programą, numatančią minėtų darbuotojų atlyginimą padidinti 70 proc. per 2009-2011 metus.

Taupydama lėšas Andriaus Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė svarstė galimybę pratęsti Mokslo ir studijų institucijų darbuotojų atlyginimų didinimo programos įgyvendinimą vieneriais metais – iki 2012 metų, darbuotojų algas per šiuos metus keliant, kaip iš žadėta, 70 proc. Tačiau šis siūlymas praėjusią savaitę pritarimo nesulaukė.

Praėjusį trečiadienį Ministrų kabinetas tik nutarė, kad mokslo ir studijų institucijų darbuotojų atlyginimai nuo 2009 metų bus keliami ne 20 proc., kaip buvo numatyta ankstesnės Vyriausybės, bet vidutiniškai 5,6 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius