Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 01

Atmestas buvusio Pravieniškių pataisos namų vadovo D.Sušinsko skundas

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė buvusio Pravieniškių pataisos namų direktoriaus Dainiaus Sušinsko skundą Kalėjimų departamentui dėl tarnybinės nuobaudos – pastabos – panaikinimo, rašoma teismo pranešime žiniasklaidai.
Dainius Sušinskas
Dainius Sušinskas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

D.Sušinskui Kalėjimų departamento direktoriaus balandžio 16 d. įsakymu buvo skirta pastaba už tai, kad jis 2018 m., atlikdamas Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktoriaus funkcijas, pasirašė pažymėjimą apie nuteistojo paleidimą, kurio pagrindu nuteistasis buvo neteisėtai paleistas į laisvę, nes jo asmens įskaitos kortelėje buvo klaidingai įrašyta bausmės pradžios data.

„Teismas konstatavo, kad D.Sušinskas, vykdydamas įstaigos direktoriaus funkcijas, privalėjo ne tik koordinuoti ir kontroliuoti jam pavaldžių struktūrinių padalinių darbą, bet ir kontroliuoti, užtikrinti nuteistųjų buvimo pataisos namuose teisėtumą pagal Lietuvos Respublikos įstatymus, tikrinti ir kontroliuoti laisvės atėmimo bausmės laiko, lygtinio paleidimo ir kitus terminus“, – rašoma pranešime.

Tinkamai vykdydamas nustatytas funkcijas, buvęs Pravieniškių pataisos namų vadovas privalėjo spręsti apie asmens paleidimą į laisvę ne tik pasikliaudamas jam pavaldžių pareigūnų ir darbuotojų paruoštais dokumentais, bet ir juos patikrindamas. D.Sušinskas, nekontroliavęs tų funkcijų vykdymo arba nustatęs nepakankamą jam pavaldžių darbuotojų kontrolės mechanizmą, turi pats atsakyti už tų funkcijų vykdymo padarinius.

Teismo vertinimu, pripažinus, kad įstaigos vadovas, perdavęs dalį savo funkcijų pavaldiems asmenims, nebeatsako už jų veiklos kontrolę, būtų paneigiama įstaigos vadovo atsakomybė.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius