Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 06

Atnaujinant skrydžių oro balionais tvarką, baiminamasi oreivystės žlugimo Vilniuje

Valstybės valdomai skrydžių valdymo bendrovei „Oro navigacija“ rengiantis atnaujinti skrydžių oro balionais Vilniuje tvarką, oreiviai kritikuoja pakeitimus ir baiminasi oreivystės sostinėje žlugimo.
Vakarinis skrydis oro balionu virš Vilniaus
Vakarinis skrydis oro balionu virš Vilniaus / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Oro navigacija“ pokyčius motyvuoja augančiu orlaivių srautu Vilniaus oro uoste. Tuo metu oreiviai tvirtina, jog pasikeitimai ne tik sumažins skrydžių oro balionais skaičių virš sostinės, bet ir turės neigiamą poveikį Vilniaus turizmui bei mieste sužlugdys pačią oreivystę.

Ruošiasi riboti oro balionų judėjimą

Reaguodama į augančius orlaivių srautus Vilniaus oro uoste, valstybės valdoma skrydžių valdymo bendrovė „Oro navigacija“ dar šį pusmetį virš sostinės planuoja riboti oro balionų judėjimą.

„Šiuo metu oro eismo srautui atsigaunant po pandemijos, keleivių bei orlaivių srauto intensyvumas grįžta į 2019 metų lygį. Tai yra itin intensyvus orlaivių eismas, kurio saugai užtikrinti svarbus ne tik preciziškas skrydžių valdymas oro uoste, bet ir maksimali sauga teritorijoje, patenkančioje į skrydžių valdymo zoną“, – BNS sakė „Oro navigacijos“ generalinis direktorius Saulius Batavičius.

Pirmąjį šių pusmetį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, šalies oro uostuose aptarnautų skrydžių srautas išaugo daugiau nei du kartus – iki 24 tūkst. nuo 11,2 tūkst. su 2021-aisiais. Didžiausias orlaivių eismo intensyvumas fiksuojamas būtent Vilniaus oro uoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius