Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 20

Atominei uždaryti reikia įstatymo

Ignalinos atominės elektrinės (AE) antrojo bloko uždarymui reikalingo įstatymo projektas neparengtas. Elektrinės vadovo Viktoro Ševaldino teigimu, apskritai nėra jokių formalių sprendimų – nei tęsti veiklą, nei ją nutraukti.
Ignalinos atominė elektrinė
Ignalinos atominė elektrinė / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Pasak Ūkio ministerijos atstovų, įstatymas dėl antrojo Ignalinos AE bloko išjungimo bus teikiamas tada, kai su Europos Sąjunga galutinai bus susitarta dėl antrojo bloko pasekmių likvidavimo, taip pat Baltijos jungčių plano, o tai esą įvyks pirmąjį šių metų pusmetį.

„Uždarymui kol kas rengiamės ir be įstatymo, suprantame, kad ruoštis reikia. Kol kas tai sunkumų nesukelia, bet be įstatymo negalime pradėti oficialios personalo atleidimo procedūros“, – V.Ševaldiną antradienį cituoja „Verslo žinios“.

Pasak elektrinės vadovo, įstatymas dėl atominės reaktorių išjungimo turi būti priimtas, nes tokia tvarka numatoma Branduolinės energijos įstatyme: „Eksploatavimo nutraukimo įstatymas – būtina sąlyga, kitaip Seimas ir Vyriausybė pažeistų savo pačių įstatymą“.

V.Ševaldino teigimu, nors Lietuvos valdžia dar niekur oficialiai nepatvirtino, kad atsisako siekių pratęsti Ignalinos AE darbą ilgiau nei iki 2009-ųjų. pabaigos, užsakyti branduolinį kurą 2010 metams jau per vėlu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius