-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 30

Atostogaujantis A.Veryga papasakojo, kokie tolimesni žingsniai laukia kovojant su COVID-19

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) spaudos konferencijoje Kaune ketvirtadienį pasirodęs atostogaujantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad įvedus privalomą kaukių dėvėjimą bus imamasi žingsnių dėl tyrimų apimčių ir režimų gydymo įstaigose.

„Sekantys rodikliai bus susiję su testavimo intensyvinimu, su ligoninių režimais ir panašiais dalykais“, – žurnalistams komentavo ministras, bet konkrečiau nieko nenurodė.

Šalies sienų uždarymas, anot jo, kol kas neplanuojamas.

„Sienų ir dabar tie rodikliai sudėlioti. Dabar esam prisirišę tam tikrais susitarimais su Baltijos šalimis, kitomis, derinamės, neveikiam visiškai atskirai.

Aš labai tikiuosi, kad ir Europa, kaip bendrija, truputį bendresnę turės strategiją, nebus taip, kad šalys visiškai pavieniui, atskirai darys. Bet jeigu reikės, mes priiminėsim ir greičiau sprendimus“, – komentavo A.Veryga, einantis ir ekstremalios situacijos operacijų vadovas.

Jis patikino, jog tyrimams reikalingi reagentai užsakinėjami ir perkami, taip pat ir naudojami.

„Dabar nepasakyčiau, kokiam laikui yra nupirkta, reikėtų pasitikslinti, bet jų turim, dar tuos pačius tebenaudojam, kurie buvo anksčiau nupirkti. Jų, kiek žinau, yra iki rugsėjo pabaigos. Jų galiojimas tada, bent jau dalies, baigiasi, tai naudojama tai, ką dabar reikia išnaudoti, bet pirkimai nuolat vyksta“, – kalbėjo A.Veryga.

Tęsiantis ekstremaliai situacijai dėl COVID-19, sveikatos apsaugos ministras išėjo penkių savaičių atostogų, bet jas, prastėjant padėčiai, nutarė susitrumpinti savaite. Darbe jis taip pat žada lankytis penktadieniais.

„Penktadieniais yra daugiausia operacijų vadovo sprendimų rašomasi – dėl šalių, dėl kitų dalykų, kurie įsigalioja paprastai sekančią savaitę. [...] Yra ruošiami dokumentai sekančiai savaitei Vyriausybei, COVID-19 valdymo komitetui. Tai, sakykim, darbingiausia diena paprastai būna ministerijai“, – komentavo A.Veryga.

Į darbą jis teigė sugrįšiantis, nes „yra daug veiksmo“, o ir iš pavaduojančių ministrų esą negalima daug reikalauti.

Jei reikės, ministras atostogas žadėjo susitrumpinti dar labiau.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aurelijus Veryga
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aurelijus Veryga

A.Veryga teigė, kad jei reikės, atostogas susitrumpins dar labiau.

„Jei matysiu, kad reikia, grįšiu. [...] Atostogauti, manau, kiekvienam žmogui reikia. Žmonės ir visi tikisi, kad aš būdamas darbe būsiu produktyvus ir galėsiu susikaupti ir dirbti. Tas laikas tikrai buvo labai intensyvus ir tikrai poilsio labai reikėjo“, – dėstė ministras.

Pasak jo, pasiimtos atostogos – „santykinės“. A.Veryga tikino nuolat telefonu bendraujantis su komanda, o su ja pasitaręs į darbą nusprendė sugrįžti.

Ministrui atostogaujant, Vyriausybė trečiadienį uždarose vietose sugrąžino privalomą veido apsaugos priemonių dėvėjimą – gyventojai tai turės daryti nuo šeštadienio.

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų, bendras skaičius siekia 2062.

VIDEO: Atostogaujančio A.Verygos komentaras apie situaciją dėl COVID-19

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius