-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 07

Atostogų karštinė artėja: Kuršių nerijoje vidurvasariui vietų jau neliko

Susiruošusiems atostogauti vidurvasarį pajūrio kurortų turizmo specialistai turi prastą žinią. Rezervacija nakvynei populiariausiu atostogų metu – liepą ir rugpjūtį – Neringoje nebevykdoma. Viešbučiai, svečių namai, vilos ir poilsinės jau seniai rezervuotos. Susizgribusieji tik dabar dar gali tikėtis rasti vietą Palangoje.
Poilsiautojai Nidoje
Poilsiautojai Nidoje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Nuo Joninių iki Žolinių Neringa bus sausakimša

Pasiteiravus apie galimybę rezervuoti vietą Neringoje vasaros atostogoms, kurorto turizmo centro specialistai patikina nelabai beturintys, ką pasiūlyti. Dar likę vietų laikotarpiui iki Joninių ir rudens pradžiai. Atostogautojų piko metu  – nuo Joninių iki Žolinių – visas apgyvendinimo sektorius Neringoje jau užrezervuotas. Dauguma poilsiautojų vietas užsisakė dar praėjusią vasarą – vos pabaigę pernykštes atostogas. 

„Didysis poilsiautojų srautas į Neringą pradeda plūsti liepos viduryje. Birželį ilgesnių atostogų į pajūrį dar nesiryžtama važiuoti. Kai oras dar neįšilęs, turistai atvyksta tik savaitgalių praleisti“, – pasakojo Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro atstovė Eglė Baltranaitė.

Netrukus Neringoje prasidės vadinamasis grupinis turizmas, kuomet turistų grupelės į kurortą trauks autobusais. Taip į Kuršių neriją pamėgo traukti vokiečių turistai. Tačiau autobusu atvykę svečiai ilgai kurorte neužsibūna. Įprastai tokios turistų grupelės nė neieško vietos nakvynei.

Neringos poilsiautojams – 13 tūkst. lovų

Turizmo specialistai suskaičiavo, kad vienu metu Neringoje galima apnakvindinti 13 tūkst. poilsiautojų. Tiek jų į kurortą ir suvažiuoja populiariausiu atostogų metu – liepą ir rugpjūtį. Tuomet ir nakvynės kainos pasiekia piką. Nakvynė Kuršių nerijoje vidurvasarį poilsiautojams 2 ar 3 kambarių apartamentuose atsieina 50–100 eurų. Iškart po Žolinių kainos pradeda ristis žemyn.

Turizmo specialistai suskaičiavo, kad vienu metu Neringoje galima apnakvindinti 13 tūkst. poilsiautojų. 

„Rugsėjį kainos jau būna perpus mažesnės, nei vasaros sezono metu. Tačiau oras dažnai būna toks pat šiltas, kaip ir rugpjūtį. Jau kelerius metus matome tendenciją, kad lietuviai linkę atostogauti rudens pradžioje. Tuomet ir kurortai ne tokie prigrūsti, ir išlaidauti reikia mažiau“, – pasakojo E.Baltranaitė.

Taupantieji atostogauja rudenį

Kad taupesni lietuviai atostogauja ankstyvą rudenį, patvirtino ir Palangos turizmo specialistai. Perpus pigiau paatostogauti pajūryje galima ir birželį. Tačiau net ir atostogų piko metu vietų Palangoje dar galima rasti.

Ieškantieji pigesnio poilsio pajūryje dažnai nukreipiami į Šventąją, kur poilsio namelių gausiau nei prabangių viešbučių. 

„Palanga turi gerokai daugiau nakvynės vietų nei Neringa. Skaičiuojama, kad Palangoje ir Šventojoje vienu metu gali apsistoti apie 15 tūkst. turistų. Tačiau tai  – oficialūs duomenys, į kuriuos neįtrauktas  dažnai be jokios apskaitos dirbantis privatus sektorius“, – pasakojo Palangos turizmo informacijos centro atstovė Alma Slaboševičienė.

Poilsio pajūryje kaina skiriasi ne tik nuo atostogoms pasirinkto meto, o ir nuo vietos. Norinčiuosius prie jūros pagyventi už kuo mažesnę kainą, specialistai siunčia į Šventąją.

„Ten, kitaip nei Palangoje, mažai prabangių viešbučių ar svečių namų. Poilsiautojams daugiausia siūlomi poilsio nameliai. Tad ir kainos visai kitokios, nei arčiau Palangos“, – apie išlaidas vasaros atostogoms pasakojo A.Slaboševičienė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius