-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 22

Atrakcionų Palangoje, kuriuose vaikai buvo įkalinti žemyn galvomis, niekas nepajėgia uždaryti

Nelegaliai Palangoje veikiančių atrakcionų, kuriuose vaikai buvo valandą kabėti žemyn galvomis, nesugeba uždaryti nei savivaldybė, nei policija, nei kitos institucijos, praneša LTV laida „Panorama“.
Užstrigęs atrakcionas įkalino vaikus.
Užstrigęs atrakcionas įkalino vaikus. / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Palangos savivalybė sako esanti bejėgė – ketverius metus veikiantys atrakcionai  nelegalūs, leidimas jiems statyti nebuvo išduotas. Tačiau dar ir šiandien jie tebeveikia – net ir tas, kuris buvo įkalinęs vaikus, pranešė LTV.

Teismas priėmė sprendimą laikinai riboti atrakcionų veiklą. Tačiau nuo tokio sprendimo jau praėjo pusantro mėnesio, o nelegalūs atrakcionai veikia. Policijos atstovai teigia, kad po teismo sprendimo darbo turi imtis antstoliai ir tik šiems nesusitvarkius jie įsikiš. Patys antstoliai šios istorijos nekomentuoja.

Anot Palangos mero, kovą su atrakcionais sunkina tai, kad jie įsikūrę privačiame sklype. Tačiau žemės nuomos sutartį su verslininkais, žemę pernuomavusiems olandų bendrovei, žadama nutraukti.

Savivaldybės atstovų teigimu, atrakcionai veikia be kasos aparatų, tačiau, jų žiniomis, nei Mokesčių, nei Darbo inspekcijos olandų bendrovės taip pat nesustabdė.

„Jeigu olandai generuoja 5 mln. Lt per sezoną, o ataskaitose valstybei nurodo 160 tūkst. Lt nuostolį, akivaizdu, kad jie disponuoja milžiniškomis grynų pinigų sumomis, turint omeny, kad jie neturi kasos aparatų. Neabejotinai tos sumos eina valstybės tarnautojams papirkti“, – įsitikinęs Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjas Naglis Puteikis.

Tuo metu kai kurių atrakcionuose nukentėjusių vaikų tėvai ketina kreiptis į teismą, reikalauti patirtos žalos atlyginimo ir kviečia prie ieškinio prisidėti ir kitus nukentėjusių vaikų tėvus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius