-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 09

Atsakymų dėl greitųjų testų vengiantis premjeras bus kviečiamas į klausimus atsakyti Seime

Premjerui Sauliui Skverneliui vengiant atsakyti į visuomenės ir žiniasklaidos klausimus dėl įtarimų šešėlio artimiausioje jo aplinkoje organizuojant ir vykdant greitųjų testų pirkimą, dėl kurio dviem ministro pirmininko komandos nariams yra suteiktas specialiojo liudytojo statusas, Seimo nariai reikalaus, kad į klausimus premjeras atsakytų Seime, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Seimo statutas numato, kad surinkus 10 Seimo narių parašų Premjeras į parlamentarų klausimus privalo atsakyti seimo salėje.

„Premjero ir jo artimiausios aplinkos vengimas atsakyti į klausimą, koks jo paties ir jo artimiausios aplinkos vaidmuo „auksinių“ greitųjų testų, kurie nupirkti tris kartus brangiau nei tuo pačiu metu pirko kita Lietuvos institucija, istorijoje yra skandalingas. Ministras Pirmininkas negali slapstytis už kanclerio nugaros, bėgioti nuo žurnalistų klausimų, bet turi pareigą atsakyti į klausimus Seimui ir visuomenei“, – sakė TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotoja ir Seimo Antikorupcijos komisijos narė Agnė Bilotaitė.

Ikiteisminį tyrimą dėl greitųjų testų atliekanti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) patvirtino, kad Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Lukas Savickas buvo apklaustas praėjusią savaitę, jam suteiktas specialiojo liudytojo statusas. Tame pačiame tyrime specialiojo liudytojo statusas suteiktas ir Premjero patarėjui sveikatos klausimais Jonui Kairiui.

Seimo narės A.Bilotaitės iniciatyva Seimo Antikorupcijos komisija pradėjo parlamentinę kontrolę dėl viešųjų pirkimų, susijusių su COVID-19, tarp jų ir greitųjų testų pirkimo, skaidrumo. Rugsėjo 16 dieną numatytas komisijos posėdis, kuriame dalyvaus Generalinės prokuratūros ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius