-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 21

Atsargos pulkininkas G.Bagdonas – apie „Patriot“ kontrpuolime, rusų kariuomenės būklę ir V.Putino baimę

Ukraina šią savaitę sulaukė amerikiečių gamybos „Patriot“ oro gynybos sistemų. Jos ne tik padės nuo Rusijos oro atakų apsaugoti civilinę infrastruktūrą, bet ir gali suvaidinti svarbų vaidmenį būsimajame Ukrainos kontrpuolime, sako atsargos pulkininkas Gintaras Bagdonas.
Gintaras Bagdonas
Gintaras Bagdonas / Vida Press ir BNS nuotr.

15min studijoje apsilankęs ekspertas taip pat įvertino pasikeitusią rusų puolimo taktiką Bachmute, Rusijos kariuomenės būklę ir Ukrainos narystės NATO perspektyvas.

Interviu temos

  • Rusų puolimas žmonių bangomis
  • „Patriot“ reikšmė Ukrainos kontrpuolimui
  • Rusijos ir Ukrainos karinės galios palyginimas
  • V.Putino vizitai okupuotose teritorijose
  • Rusijos bandymai verbuoti karius
  • Ukrainos narystės NATO perspektyva

– Bachmute rusai tęsia puolimą ir žingsnis po žingsnio stumiasi pirmyn. Šiomis dienomis didžiausi mūšiai vyksta dėl geležinkelio stoties.

Girdime, kad rusai naudoja „žmonių bangų“ taktiką, kai ešelonais pirmiausia metami mažiausiai patyrę kariai, paskui su kiekvienu paskesniu ešelonu – vis labiau patyrę kariai. Paaiškinkite, prašau, kaip ji veikia ir kodėl rusai ją taiko?

– Mūšis dėl Bachmuto oficialiai vyksta jau nuo rugpjūčio pirmosios, kai gynybos ministras Sergejus Šoigu gavo užduotį iš Vladimiro Putino užimti administracines Donbaso teritorijas. Jis tos užduoties neįvykdė.

Bet priešo nereikia nuvertinti: jis mokosi iš klaidų. Jeigu mes palyginsime rusų kovos taktiką prie Kyjivo, vėliau Charkivo regione, kitus jų atsitraukimus su tuo, kas vyksta dabar – akivaizdu, kad jie išmoko tam tikras pamokas ir prisitaikė. Kai kur – brutaliai.

Ukrainos žemėlapis
Ukrainos žemėlapis

Kalbant apie jūsų paminėtą puolimo bangomis taktiką, man, lankantis Ukrainoje, teko klausytis vieno ukrainiečio kario, kuris pasakojo, kaip kulkosvaidžiais šienauja puolančius banga po bangos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius