-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 30

Atšaukiamas ES užsienio politikos vadovės Federicos Mogherini vizitas į Lietuvą

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini į Lietuvą, kaip planuota anksčiau, ketvirtadienį neatvyks, pranešė Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.
Federica Mogherini
Federica Mogherini / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip nurodo atstovybė, F.Mogherini, kuri yra ir Europos Komisijos pirmininko pavaduotoja, vizitas atšaukiamas „dėl pasikeitusių aplinkybių“.

Apie tai, jog F.Mogherini planuoja atvykti į Lietuvos ambasadorių susitikimą Vilniuje, Lietuvos užsienio reikalų ministerija pranešė antradienio rytą.

Pernai D.Grybauskaitė vienintelė iš ES vadovų susilaikė balsuodama dėl F.Mogherini  skyrimo ES vyriausiąja įgaliotine užsienio reikalams.

Italijos diplomatė ketvirtadienį turėjo sakyti kalbą ir susitikti su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite, užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovais.

Kaip antradienį Žinių radijui sakė prezidentės patarėjas Renaldas Vaisbrodas, su ES užsienio politikos atstove ketinta aptarti sudėtingą situaciją Ukrainoje ir „Minsko paliaubų įgyvendinimo spragas“, taip pat apie prieš 12 metų priimtą ES saugumo strategiją, kurioje Rusija įvardijama kaip ES partnerė.

Taip pat šalies vadovė ketino aptarti Rytų partnerystės programą, situaciją Artimuosiuose Rytuose.

Pernai D.Grybauskaitė vienintelė iš ES vadovų susilaikė balsuodama dėl F.Mogherini  skyrimo ES vyriausiąja įgaliotine užsienio reikalams. Tuomet Lietuvos prezidentė sakė, kad italei trūksta patirties, o „jos požiūris Rusijos atžvilgiu yra tikrai kritikuotinas“.

Kasmetinis Lietuvos diplomatinių atstovybių, konsulinių įstaigų ir atstovybių prie tarptautinių organizacijų vadovų susitikimas vyks nuo trečiadienio iki penktadienio.

Diplomatai susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite, ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi, Seimo pirmininke Loreta Graužiniene, Seimo, Vyriausybės nariais, Valstybės saugumo departamento generaliniu direktoriumi Dariumi Jauniškiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius