Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 12 /18:00

Atsisakiusią atsistatydinti iš Širvintų rajono vicemerės pareigų I.Vasiliauskienę TS-LKD pašalino iš partijos

Trečiadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija pašalino Širvintų rajono savivaldybės vicemerę Ireną Vasiliauskienę. Toks sprendimas priimtas dėl to, kad politikė du mėnesius delsė pati atsistatydinti, po to kai konservatorių partijos prezidiumas nusprendė, kad I.Vasiliauskienė turėjo atsistatydinti dėl rinkėjų balsų pirkimų bylos Širvintų rajono merei Živilei Pinskuvienei.
Širvintų rajono vicemerė Irena Vasiliauskienė
Širvintų rajono vicemerė Irena Vasiliauskienė / Širvintų rajono savivaldybės nuotr.

TS-LKD partijos Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas sako, kad praėjusį trečiadienį vykusiame partijos prezidiumo posėdyje buvo nagrinėtas Širvintų rajono savivaldybės klausimas. Pasak jo, dar spalio mėnesį buvo nuspręsta, kad I.Vasiliauskienė pasitrauktų iš valdančiosios koalicijos su Darbo partija dėl baudžiamosios bylos, kurioje buvo konstatuota, kad Ž.Pinskuvienės naudai buvo papirkinėjami rinkėjai.

„Po šito įvykio prezidiumas priėmė sprendimą, kad mūsų partijos vienintelė atstovė turi išeiti iš valdančiosios koalicijos ir atitinkamai atsistatydinti iš mero pavaduotojos pareigų“, – teigė V.Benkunskas.

Anot jo, situacija tęsėsi du mėnesius, nes atsistatydinimo klausimas buvo vis atidedamas, o praėjusių metų pabaigoje I.Vasiliauskienė nutarė tęsti vicemerės darbą.

„Rajono tarybos posėdžiuose šis klausimas nebuvo įtraukiamas į darbotvarkę. Merė, piktnaudžiaudama savo galimybe ar teise sudarinėti darbotvarkę, atstatydinimo klausimo neįtraukdavo. Galiausiai, gruodžio 20 d. tarybos posėdyje I.Vasiliauskienė pasakė, kad atsiima savo atsistatydinimo pareiškimą ir lieka dirbti merės pavaduotojos pareigose“, – 15min komentavo V.Benkunskas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Benkunskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Benkunskas

Pareiškimo atsiėmimas, pasak TS-LKD partijos Priežiūros komiteto pirmininko, reiškia, kad I.Vasiliauskienė, kaip tarybos narė, toliau lieka dirbti valdančiojoje daugumoje.

„Tai pažeidžia partijos prezidiumo sprendimą ir todėl buvo nutarta I.Vasiliauskienę pašalinti iš partijos“, – sakė V.Benkunskas.

Koalicijoje nebeliko Darbo partijos

Susisiekus su I.Vasiliauskiene, ji teigė, tikėjosi, kad partija prieš priimdama tokį sprendimą dar pakalbės su ja. Anot vicemerės, ji neatsistatydino dėl dviejų priežasčių: savivaldybėje koalicijoje nebeliko pačios Darbo partijos, be to pati Ž.Pinskuvienė partiją paliko ir dėl to, kad vicemerė sulaukė palaikymo iš gyventojų dėl savo vykdomos politikos.

„Spalį, dėl prezidiumo sprendimo, aš pareiškiau, kad atsistatydinsiu, tačiau per du mėnesius nieko neįvyko, nes vicemerė palikti postą gali tik tarybai pritarus. Be to, per tą laiką, kai pasklido žinia, sulaukiau klausimų iš gyventojų dėl mano veiklos, darbų tęstinumo“, – 15min atsakė I.Vasiliauskienė.

Ji prideda, kad Darbo partijos rinkėjų pirkimų bylos eigoje, keliolika konservatorių partijų skyrių gavo rekomendacijas iš prezidiumo nutraukti koalicines sutartis su Darbo partija. Širvintų rajono atveju tai buvo nei rekomendacija, nei paliepimas, o įpareigojimas

„Mūsų skyrius buvo įpareigotas pasitraukti iš koalicijos, todėl nebuvo tiesiogiai įvardinta, kad turiu palikti vicemerės postą. Tačiau savaime suprantama, kad jei pasitraukiama iš valdančiosios daugumos, kartu paliekami ir turimi postai“, – komentavo I.Vasiliauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius