Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 06 15 /13:56

VRK byra toliau – Darijus Beinoravičius traukiasi, nes nebemato prasmės

Penktadienį Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys Darijus Beinoravičius Seimo Pirmininkui Viktorui Pranckiečiui įteikė atsistatydinimo pareiškimą. Apie tai pranešė Seimo pirmininko atstovė spaudai. Tai jau trečias šiemet atsistatydinantis VRK narys.
Darijus Beinoravičius
Darijus Beinoravičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Teisininkas, MRU profesorius, teisėtyrininkas D.Beinoravičius VRK nariu dirbo nuo pernai birželio 22 d. Jį į VRK delegavo tuometinė teisingumo ministrė Milda Vainiutė.

Tačiau nepraėjo nė metai ir D.Beinoravičius traukiasi.

Kaip jis pats sakė 15min, pagrindinė atsistatydinimo priežastis ta, kad VRK pernelyg gausiai užsiima rutininiais, smulkiais klausimais ir asmeniškumais, o ne sisteminiais darbais.

Man tiesiog neįdomu tie rutininiai darbeliai, aš labiau noriu koncepcinio, sisteminio pobūdžio darbų.

„Didžiąja dalimi tai ne koncepcinio pobūdžio, o rutininio pobūdžio klausimai, tai man tiesiog gaila laiko. Man tiesiog neįdomu tie rutininiai darbeliai, aš labiau noriu koncepcinio, sisteminio pobūdžio darbų. Čia daug yra darbo, bet tokio labai smulkaus. Kad šitaip bus, aš nežinojau“, – pasitraukimo priežastį nurodė D.Beinoravičius.

Jis neslėpė pajutęs, kad VRK tik atima jo laiką iš kur kas prasmingesnės mokslinės veiklos.

„Nesigailiu. Norėjau pažinti VRK veiklą, nes mano mokslinėj veikloj tai pravers – juk studentams dėstau apie VRK. Aš galvoju, kad tai, ką pamačiau praktikoje irgi įdomu, davė patirties tikrai“, – sakė jis.

D.Beinoravičius pripažįsta, kad sprendimą trauktis priėmė jau prieš kurį laiką, tačiau pareiškimą įteikti nutarė dabar – tokiu metu, kai dar ne per vėlu į VRK veiklą bus įsitraukti jį pakeisiančiam žmogui.

„Labai tikiuosi, kad atsiras atsinaujinimas, nauja energija, naujos idėjos ir gal jos duos pozityvų pagreitį VRK. Labai tikiuosi“, – sakė jis.

Teisininkas VRK pastarąjį pusmetį dirbo be atlygio, nes nebeapsiėmė jokių tyrimų, o tik dalyvaudavo komisijos posėdžiuose.

D.Beinoravičiaus prašymą atsistatydinti Seimo pirmininkas Seimo nariams pristatys artimiausiuose Seimo posėdžiuose.

L.Matjošaitytė: Komisija dirba ir planuoja dirbti toliau

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė tikisi, kad nauji VRK nariai bus paskirti kuo greičiau, kad komisija galėtų ruoštis rinkimams.

„Šiandien komisijos narys D.Beinoravičius, norėdamas daugiau dėmesio skirti mokslinei veiklai, Seimo pirmininkui įteikė atsistatydinimo pareiškimą. Kiekvienas komisijos narys yra nepriklausomas ir laisvas savo valia priimti atitinkamus sprendimus.

Komisija dirba ir planuoja dirbti toliau, nes yra darbai, kurie turi būti padaryti tam, kad būtų pasirengta artėjantiems rinkimams. Žinoma, norėtume, kad artimiausiu metu būtų paskirti nauji komisijos nariai ir komisija galėtų veikti pilna sudėtimi“, – raštu pateiktame komentare 15min teigia VRK pirmininkė.

Jis yra trečias VRK narys per pusmetį atsisakantis šių pareigų.

Šiemet iš VRK jau pasitraukė „Tvarkos ir teisingumo“ deleguotas narys Donatas Laurinavičius. Tada partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis patvirtino, kad D.Laurinavičius gavo darbą užsienyje, todėl nusprendė emigruoti.

Balandį atsistatydinti pareiškė dar viena VRK narė Svajonė Šaltauskienė. Ji tikino pasitraukianti dėl to, kad nesuderina kitų veiklų su darbu VRK.

Nauji VRK nariai vietoje pasitraukusiųjų iki šiol nėra paskirti.

Pasitraukus D.Beinoravičiui, VRK lieka dirbti dešimt narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius