Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 23

Atsistatydinęs BPC vadovas Artūras Kedavičius: „Po Dembavos įvykio tiesos niekas neieško“

Iš pareigų pasitraukęs Bendrojo pagalbos centro (BPC) vadovas Artūras Kedavičius teigia, kad po tragiško įvykio Dembavoje niekas neieško tiesos, tik siekiama, ką nors apkaltinti.
BPC viršininkas Artūras Kedavičius
BPC viršininkas Artūras Kedavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jums pasirodė, kad šioje situacijoje ieškoma tiesos? Man taip nepasirodė. Čia ieškoma, ką apkaltinti, niekas net nebandė ieškoti, kodėl buvo taip, ne kitaip, niekas nebandė analizuoti, kad mes nuo 2005 metų siūlėme, jog vietos nustatymo duomenys būtų teikiami nemokamai. Siūlėme tai vidaus reikalų ministerijos sekretoriaus parašu“, - trečiadienį TV3 Žinioms sakė A.Kedavičius.

Jis įsitikinęs, kad BPC darbuotojai padarė viską, ką galėjo padaryti esamomis sąlygomis ir resursais.

„Nematau tikslo tęsti darbą, ypač dabar nėra sąlygų dirbti, nes nuolat kviečiama, tikrinama. Geriau leisiu kolektyvui dirbti savo darbą, nes laikas labai atsakingas“, - kalbėjo A.Kedavičius.

Nematau tikslo tęsti darbą, ypač dabar nėra sąlygų dirbti, nes nuolat kviečiama, tikrinama

Jis tvirtino anksčiau tokio žingsnio nežengęs, nes laukęs tarnybinio patikrinimo pabaigos. Susipažinęs su jo išvadomis, buvęs BPC direktorius sakė supratęs, jog jų skųsti negali, nes jam neskirta nuobauda. Tyrimo medžiagoje siūloma surengti neeilinę BPC vadovo atestaciją, o šios rezultatus, anot A.Kedavičiaus, skųsti galima tik vidaus reikalų ministrui.

„Tikrai žinau, kad norint išspręsti tuos labai svarbius uždavinius, reikia labai stipraus vidaus reikalaų ministro, ministerijos ir departamento (Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento - BNS) palaikymo. Ministras nuolat viešai kartoja, kad aš netinkamas eiti pareigas, akivaizdu, kad tokio palaikymo neturėsiu“, - tvirtino A.Kedavičius.

„Manau, kad labai patogu, kai atsiranda, kaip labai gražiai žurnalistai pavadino, atpirkimo ožys“, - savo padėtį apibūdino buvęs BPC direktorius.

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas trečiadienį pareiškė manąs, kad A.Kedavičius traukiasi, nes nuspręsta atlikti neeilinę jo atestaciją.

Po merginos sudeginimo bagažinėje Panevėžio priemiestyje, Dembavoje, daug kritikos sulaukęs BPC viršininkas A.Kedavičius atsistatydinimo pareiškimą Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriui Remigijui Baniuliui įteikė penktadienį.

Kol kas BPC vadovaus jo pavaduotojas Tadas Maroščikas.

A.Kedavičius BPC vadovavo nuo 2003 metų rugsėjo.

BPC viršininkas sulaukė daug kritikos, kai Panevėžio priemiestyje du vyrai išžagino ir automobilyje sudegino septyniolikmetę merginą, kuri keletą kartų skambino bendruoju pagalbos numeriu, tačiau policijai ir BPC nepavyko nustatyti jos buvimo vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius