Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 16 /14:14

Loreta Graužinienė sveikina Ryčio Šatkausko sprendimą atsistatydinti

Žemės ūkio viceministras „darbietis“ Rytis Šatkauskas pirmadienį nusprendė atsistatydinti. Apie savo sprendimą žemės ūkio ministrą Vigilijų Jukną jis informavo telefonu.
Rytis Šatkauskas
Rytis Šatkauskas / Vyginto Skaraičio/BFL nuotr.

R.Šatkauskas teigia, kad sprendimą atsistatydinti priėmė dėl to, kad nebūtų kliūtis ministerijos darbui. Jis yra minimas prezidentei Daliai Grybauskaitei ir premjerui Algirdui Butkevičiui Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateiktame viceministrų su šešėliu sąraše.

Į šį sąrašą R.Šatkauskas greičiausiai pateko dėl to, kad pernai, vos pradėjęs eiti viceministro pareigas, ministerijos darbų viešinimo konkursą laimėjusių įmonių konsorciumo buvo apkaltintas pareikalavęs pusės milijono litų kyšio.

Tačiau pats R.Šatkauskas sako, kad dėl kyšininkavimo iki šiol nebuvo nei apklaustas, nei jam buvo pareikšti įtarimai.

Todėl jis kreipėsi į teisėsaugos institucijas, prašydamas suteikti jam visą informaciją, kuria remiantis viešoje erdvėje skleidžiamos abejonės dėl jo darbo skaidrumo. O tol, kol sulauks atsakymų, R.Šatkauskas nutarė atsistatydinti.

„Juodasis sąrašas tai juodasis sąrašas. Be abejo, aplikoje yra eskaluojama šita tema. Aš ne kartą ja pasisakinėjau. O atsistatydinti yra mano sprendimas, kurį priėmiau suprasdamas tai, kad ministerijai dabar yra be galo aktualus laikotarpis ir šioje vietoje bereikalingų turbulencijų nereikia. Kodėl ministerija turėtų būti įkaitas vieno ar kito politiko?“ – 15min.lt sakė jis.

Kodėl ministerija turėtų būti įkaitas vieno ar kito politiko?

R.Šatkauskas tikino, kad gavęs iš teisėsaugos atsakymus jau kaip eilinis pilietis galės spręsti, ką daryti, o kol kas jis ketina grįžti dirbti į verslą.

Kaip skelbė televizija „TV3“, juodajame STT pateiktame sąraše buvo ne tik R.Šatkauskas, bet ir visi likusieji trys žemės ūkio viceministrai Živilė Pinskuvienė, Leokadija Počikovska bei Mindaugas Kuklierius. 

R.Šatkausko teigimu, visi jie lieka dirbti Žemės ūkio ministerijoje ir jo pavyzdžiu pasekdami atsistatydinti neketina.

R.Šatkauskas viceministro pareigas pradėjo eiti 2013 metų vasario mėnesį.

V.Gapšys: galėjo ir nesitraukti

Darbo partijos vicepirmininkas ir frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys tikino, kad R.Šatkausko atsistatydinimas nėra tiesiogiai susijęs su juoduoju viceministrų sąrašu. Anot jo, trauktis R.Šatkauskas nusprendė daugiausia dėl neviešinamų asmeninių priežasčių.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vytautas Gapšys
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vytautas Gapšys

V.Gapšio teigimu, R.Šatkauskas galėjo toliau dirbti viceministru, lygiai taip pat jis nemato priežasčių trauktis iš pareigų ir kitiems juodajame sąraše išvardintiems Darbo partijos deleguotiems viceministrams.

„Aš nematau jiems jokio pagrindo trauktis. Tiesą sakant, ir R.Šatkauskas tokio pagrindo nemanau, kad jis turėjo. Jis tai padarė tiesiog ir dėl tam tikrų asmeninių priežasčių, mes su juo buvome kalbėjęsi apie šitą veiksmą jau šiek tiek anksčiau, negu jis padarė tą patį pareiškimą. Tai yra kai kurie dalykai, kurie galbūt ir neatsispindi pareiškime. Manau, kad istorija dar nesibaigė“, – teigė V.Gapšys

V.Gapšys įsitikinęs, kad gavus konkrečią informaciją apie R.Šatkauską paaiškės, kad jokių abejonių dėl jo skaidrumo nebekils.

„Jei yra kažkoks šešėlis, tai turi būti jis pagrįstas. Negalima remtis vien apkalbomis ir panašiai. tai būtų nesąžininga tų žmonių atžvilgiu“, – aiškino „darbietis“. Anot jo, gavę įtikinamų faktų apie viceministrų dėmes, Darbo partijos deleguoti ministrai ir be prezidentės raginimų savo komandas išvalytų.

Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė taip pat pažymėjo, kad R.Šatkauskas pasitraukė tikėdamasis garbingai apsiginti nuo jam viešai netamų kaltinimų. 

Klausiama, ar patartų ir kitiems „darbiečių“ viceministrams atsistatydinti, o tik paskui gintis, L.Graužinienė sakė, kad tai visų asmeninis reikalas apsispręsti.

„Sveikinu R.Šatkauską, kuris priėmė tokį sprendimą. Manau, kad jis garbingai apgins savo vardą ir galės kitą kartą toliau dirbti vienose ar kitose pareigose“, – sakė Darbo partijos pirmininkė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius