-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 26

Atstatyta deguonies koncentracija Rėkyvos karjere

Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių valdybos inspektoriai gavę pranešimą dėl dūstančių žuvų iš karto nuvyko prie Rėkyvos karjero Šiaulių mieste. Atlikus matavimus nustatyta, kad deguonies koncentracija vandenyje vietose siekė vos 0,4 mg/l, paimtas vandens mėginys tyrimams atlikti. Aplinkosaugininkams bendradarbiaujant su kitomis institucijomis, deguonies koncentracija karjere atstatyta, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vanduo
Vanduo / 123rf nuotr.

Suderinus veiksmus su Šiaulių miesto savivaldybės administracija bei padedant VšĮ „Šiaulių Žalgirio Jachtklubo“ darbuotojams, aplinkosaugininkai pradėjo minėtų vandens telkinių prisodrinimą deguonimi. Išpjovus eketes ir pasitelkus į pagalbą keturis vandens siurblius, deguonies koncentracija nuo 0,4 atstatyta iki minimalios leistinos 2 mg/l.

Aplinkosaugininkams tęsiant darbus, pastebėtos kritusios žuvys bus surenkamos ir perduotos utilizacijai. Taip pat intensyviai tikrinama ir kitų vandens telkinių būklė.

Primename, kad kai deguonies koncentracija vandens telkinyje žemesnė nei 2 mg/l ar kai žuvys ima dusti, Aplinkos apsaugos departamentas apie tai nedelsdamas informuoja Aplinkos apsaugos agentūrą ir Žuvininkystės tarnybą prie Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos.

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti elektronine sistema. Apie skubaus reagavimo reikalaujančius įvykius praneškite telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius