Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 30

Atvelykio šventė nuspalvinta vaikų rankų darbo šiluma ir meile

Saulėtas šeštadienio oras vilniečius išviliojo į miestą, kuriame buvo galima pajusti Atvelykio nuotaiką. Bene ryškiausiai ši nuotaika sklido iš Vilniaus mokytojų namų kiemelio, kuriame šurmuliavo labdaros mugė „Angelų vaikai – su meile Jums“.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Septintą kartą rengiamoje mugėje dalyvavo 25 Lietuvos specialiųjų ugdymo įstaigų ir pensionatų auklėtiniai ir jų mokytojai, pristatę savo rankų darbo suvenyrus. Prekystaliai raibo nuo ryškiaspalvių popierinių, molinių gėlių, švilpynių, paveikslų, servetėlių, dailių medinių inkiliukų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Medinės dėlionės

Ant Utenos specialiojo ugdymo ir užimtumo centro stalų puikavosi 18-45 metų amžiaus dienos centro gyventojų sukurti suvenyrai ir buities apyvokos daiktai.

„Kaip ir visada, taip ir šiandien labiausiai perka medžio darbus, tai, kas naudojama buityje – šaukštus, menteles, dangtelius. Šiemet dar šiek tiek keramikos, tekstilės dirbinių pardavėme“, – patikino mugėje mokinių darbais prekiavusi technologijų mokytoja Daiva.

Iš pernykštės labdaros mugės uteniškiai šiam centrui parvežė beveik 400 litų. „Buvo labai geri metai, nors ir visi sakė, kad krizė, kad labai blogai gyvename. Šiemet perka kiek vangiau“, – pastebėjo Daiva.

Utenoje esantį užimtumo centrą lankantys vaikai ir suaugusieji kuria keramikos dirbinius, pina iš vytelių, drožinėja medžio dirbinius, kuria tekstilės gaminius bei mokosi gaminti maistą. „Turime didelį daržą, tai ir patys konservuojame daržoves. Žodžiu, smagiai gyvename“, – patikino mokytoja.

Šiuo metu centre nuolat gyvena 24 našlaičiai vaikai. Kitus vaikus į užimtumo centrą retkarčiais atveža patys tėvai arba iš Utenos apylinkių mikroautobusu atsiveža patys užimtumo centro darbuotojai. Mokytojos Daivos teigimu, šis centras padeda vaikams būti kūrybiškesniems, praturtina jų laisvalaikį, o nedidelės mažųjų rankų darbo dovanėlės džiugina jų artimuosius.

Ši šventę organizuoja Vilniaus mokytojų namai kartu su LR Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga. Gautos lėšos už mugėje parduotus rankdarbius tradiciškai atitenka autoriams ir mokykloms, kuriose jie mokosi.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Renginio akimirka

Renginio metu veikė ir Lietuvos jaunųjų gamtininkų atvežta egzotinių gyvūnų parodėlė, taip pat buvo siūloma įsigyti vaikiškos literatūros, įvairių kepinių, paridenti margučių bei veidus išsipiešti linksmais piešinėliais.  

Muzikinę programą susirinkusiems skyrė Vilniaus Karoliniškių muzikos mokyklos bigbendas, Artūro Noviko džiazo studijos kolektyvai, Broniaus Jonušo muzikos mokyklos popgrupės „DO RE MI FA“, Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijos auklėtiniai. Su  Atvelykio tradicijomis supažindino Vilniaus mokytojų namų folkloro ansambliai „Reketukas“ ir „Srauna“, o magijos triukais publiką žavėjo iliuzionistas Mantas Wizardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius