Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 18

Atvirų durų dienoje „Žalgirio“ arenoje kauniečiai matavosi su žalgiriečiais, plaukiojo baidarėmis ir tyrinėjo užkulisius

Šeštadienio popietė į Kauno „Žalgirio“ arena būreliais plūdo maži ir dideli kauniečiai ir miesto svečiai. Metų gimtadienį švenčiančių sporto ir kultūros rūmų šeimininkai jiems surengė Atvirų durų dieną.
Atvirų durų diena „Žalgirio“ arenoje
Atvirų durų diena „Žalgirio“ arenoje / Aliaus Koroliovo nuotr.

Labai ilgai laukę modernios, visus šiuolaikinius reikalavimus atitinkančios arenos laukę kauniečiai neslėpė džiaugsmo: „Mūsų arena – pati geriausia Lietuvoje, o gal ir net ir visose Baltijos šalyse. Halė buvo gerai, bet ji jau paseno, ją reikia atiduoti jaunimui ir įrengti sporto muziejų“.

Per metus joje surengta beveik pusantro šimto renginių, kuriuose pasirodė tokios žvaigždės, kaip James Bluntas, „Red Hot Chili Peppers“ (sutraukę 15 tūkst. žmonių), Stingas, „Rammstein“, Lenny Kravitzas, „The Prodigy“, Marilyn Mansonas. Koncertai, „Žalgirio“ rungtynės, baletai, šokiai ant ledo sutraukė net 835 tūkst. žmonių, tai yra kelis kartus daugiau nei tikėtasi ir beveik tiek pat kiek visos kitos didžiųjų šalies miestų arenos kartu sudėjus.

Atvirų durų dienoje gyventojai galėjo susipažinti su arenos istorija, trumpai prisiminti svarbiausius renginius, apžiūrėti architekto Eugenijaus Miliūno suprojektuotos arenos maketą, apiplaukti kultūros ir sporto rūmus baidarėmis, pavaikščioti po arenos užkulisius, pabendrauti su „Žalgirio“ žaidėjais, pasimatuoti savo ūgį su Pauliumi Jankūnu, kurio natūralaus dydžio maketas stovėjo salėje, ar tiesiog pasimėgauti geru oru sėdint ant Nemuno kranto.

Irenos Mikuličiūtės dailės studija organizavo piešinių konkursą „Mano svajonių arena“, taip pat siūlyta išbandyta šiaurietišką ėjimą, arenos amfiteatre gyvai pasiklausytti jaunųjų atlikėjų ir grupių.

Atskleidus arenos viduje esančias užuolaidas, įprastai per renginius atskiriančias salę nuo likusios pastato dalies, atsiskleidė E.Miliūno sumanymas rūmus padaryti labai skaidrius – nuo vienos pusės buvo matoma kita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius