Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 24

Audito komitetas: neįgaliųjų pagalbos šauksmas tarnybų nepasiekia

Neįgalieji ir kiti specialiųjų poreikių turintys asmenys neturi galimybių išsikviesti pagalbą bendruoju pagalbos telefonu 112, nors tokią galimybę užtikrinti Lietuvą įpareigoja Europos Sąjungos direktyva.
Neįgalusis
Neįgalusis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pasak Seimo Audito komiteto pirmininkės Loretos Graužinienės, kyla klausimas, ar Lietuva lauks, kol neįgalieji kreipsis į ES institucijas, ar patys bandysime civilizuotai spręsti problemą artimiausiu metu, teigiama pranešime spaudai.

Seimo Audito komiteto posėdyje dalyvavę Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai pripažino, kad problema egzistuoja, tačiau greito jos sprendimo nežada. Šiuo metu dar tik svarstoma, kokiomis priemonėmis būtų galima optimaliai įgyvendinti direktyvos įpareigojimus. Paprasčiausias būdas – sudaryti sąlygas pagalbą išsikviesti trumposiomis žinutėmis (SMS) – pareigūnų akimis turi nemažai trūkumų. Vienas iš jų, būtų sudėtinga užtikrinti, kad nebūtų piktnaudžiaujama pagalbos tarnybų iškvietimu, nesant tam pagrindo, pokštaujant ir pan. Kita pareigūnų įvardinta problema – išsiaiškinti nelaimės aplinkybes ir pagalbos poreikį užtruktų apie 15 minučių, o tai yra vertintina kaip per ilgas laikotarpis. Audito komiteto pirmininkės L.Graužinienės nuomone, „pagalbos iškvietimas, kad ir per ilgesnį laiką, yra geriau nei jokios galimybės ją išsikviesti“.

Todėl Audito komitetas nusprendė, kad į šią problemą reikia atkreipti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto, vykdančio šios srities parlamentinę kontrolę, dėmesį, taip pat atkreipti ir Vyriausybės bei Ryšių reguliavimo tarnybos dėmesį. Siekiant, kad neatidėliojant būtų imamasi reikalingų veiksmų, Audito komitetas apsisprendė toliau kontroliuoti projekto įgyvendinimo eigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius