Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 07

Audronius Ažubalis Kaliningrado gubernatoriui išsakė nuogąstavimus dėl statomos atominės elektrinės

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis sekmadienį neformalaus susitikimo metu Lietuvoje viešinčiam Kaliningrado srities gubernatoriui Nikolajui Cukanovui išsakė nuogastavimus dėl statomos atominės elektrinės.
Audronius Ažubalis
Audronius Ažubalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak A.Ažubalio, Lietuvos gyventojai yra ypač susirūpinę šio projekto aplinkosaugos ir branduolinės saugos užtikrinimo aspektais.

„Lietuvoje turi būti surengti viešieji klausymai, kaip to reikalauja Espo konvencija. Kaliningrado atominės elektrinės branduolinės saugos klausimas tapo dar aktualesnis po neseniai Sankt Peterburge statomoje analogiškoje atominėje elektrinėje įvykusio  incidento“, – Užsienio reikalų ministerijos pranešime cituojamas ministras.

Diplomatai taip pat pabrėžė, kad  turėtų būti išspręsti .iš Lietuvos į Kaliningrado sritį atvykstančių lietuvių kalbos mokytojų dažno vykimo per valstybių sieną ir kiti praktiniai klausimai.

Susitikime dėmesio skirta ir bendradarbiavimo turizmo srityje klausimams. Ministras pabrėžė, kad turizmo plėtrai padėtų laivybos Kuršių mariose bei pasienio posto Rasytėje (Rybačij) statybos klausimų operatyvesnis sprendimas. N.Cukanovas pareiškė, kad iki kitų metų pabaigos pastarasis klausimas dėl pasienio posto bus išspręstas.

Pasak A.Ažubalio, taip pat būtina spręsti pasienio kontrolės punktų pralaidumo klausimus, kurie taps dar aktualesni pasirašius ir pradėjus įgyvendinti susitarimą dėl vietinio eismo per sieną.

„Lietuva yra už tai, kad šiuo susitarimu galėtų naudotis visi Kaliningrado srities gyventojai“, – pabrėžė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius