-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 15

Audronius Ažubalis kol kas nekomentuoja prokuratūros sprendimo nutraukti tyrimą dėl CŽV kalėjimų

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis kol kas nekomentuoja Generalinės prokuratūros sprendimo nutraukti ikiteisminį tyrimą, susijusį su galimais CŽV kalėjimais Lietuvoje.
Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis
Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Užsienio reikalų ministerijos vadovas teigia, jog kol kas nėra su susipažinęs su šiuo sprendimu.

„Aš tik žinau, kad penktadienį buvo toks pareiškimas, nei to sprendimo, nei nutarimo aš tikrai nemačiau ir dabar nesiimsiu komentuoti tokio dalyko, kurio nemačiau ir neskaičiau, tik žinau iš žinių“, – šeštadienį žurnalistams sakė A.Ažubalis.

„Man reikia pasakyti, kokiu pagrindu (nutrauktas tyrimas – BNS), kas ten yra, aš negaliu pasakyti dabar. O jūs iškarto projektuojate, kad ten kažkas yra blogai. Nežinau, pasižiūrėsiu ir pasakysiu“, – kalbėjo ministras po Trakuose pasibaigusio neformalaus užsienio politikos strategų susitikimo.

Prokuratūra ikiteisminiame tyrime aiškinosi, ar įgaliojimų neviršijo buvę Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnai. Prokurorai tyrimo metu sakė, kad bus tiriama ir bet kokia kita medžiaga, susijusi su galimais CŽV kalėjimais šalyje.

Penktadienį, pasibaigus darbo dienai, išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad buvusių VSD vadovų Mečio Laurinkaus, Arvydo Pociaus ir Dainiaus Dabašinsko darbinėje veikloje yra drausminio nusižengimo požymių, tačiau galiojantys teisės aktai dėl suėjusios senaties neleidžia skirti drausminės nuobaudos.

Anot prokuratūros, tyrimo metu surinkti duomenys ir suėję senaties terminai taip pat nesudaro pagrindo šių asmenų baudžiamajam persekiojimui, todėl, prokuroro nutarimu, ikiteisminis tyrimas dėl Baudžiamajame kodekse numatytų nusikalstamų veikų yra nutraukiamas.

Plačiau Generalinė prokuratūra tokio sprendimo nekomentavo – visi atsakingi pareigūnai buvo nepasiekiami tarnybiniais telefonais.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius