Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 05

Audronius Ažubalis paragino Izraelio valdžią atidaryti ambasadą Lietuvoje

Izraelyje besilankantis Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis susitikęs su Vyriausybės nariais paragino atidaryti ambasadą Vilniuje.
Audronius Ažubalis
Audronius Ažubalis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Manau, kad jūsų šalies ambasada Vilniuje dar labiau paskatintų verslo struktūras investuoti Lietuvoje ir Izraelyje“, – sakė ministras.

A.Ažubalis Jeruzalėje ir Tel Avive susitiko su Izraelio vicepremjeru ir atominės energetikos ministru Danu Meridoru, Izraelio vicepremjeru ir strateginių reikalų ministru Moše Jalonu bei Izraelio vicepremjeru ir gynybos ministru Ehudu Baraku, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Lietuvos užsienio reikalų ministras pažymėjo, kad Lietuvą ir Izraelį sieja ypatingi ryšiai, kuriuos lemia bendra abiejų tautų šešių šimtų metų istorija, o Lietuvos kultūra ir istorija neįsivaizduojama be didžiulio žydų bendruomenės indėlio.

Pasak ministro, reikia plėsti dvišalį bendradarbiavimą kultūros ir švietimo srityje, geriau pažinti abiejų tautų kultūrą ir tradicijas, plėsti šalių visuomenių dialogą.

A.Ažubalis išsakė bendrą ES poziciją dėl Artimųjų Rytų taikos proceso – siekį, kad ateityje taikiai sugyventų dvi valstybės – Izraelis ir Palestina. Ministras pakvietė abi puses kuo greičiau atnaujinti derybas, kad būtų užtikrinta taika ir stabilumas regione.

„Lietuva supranta Izraelio susirūpinimą dėl Irano vykdomos branduolinės programos ir remia tarptautines pastangas siekiant užtikrinti taiką ir stabilumą regione“, – teigiama ministerijos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius