Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 08

Audronius Ažubalis provokacijai prilygina baltarusių atominei elektrinei parinktą aikštelę prie Lietuvos sienos

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis provokacijai penktadienį prilygino Baltarusijos parinktą aikštelę atominei elektrinei statyti, nes ji yra vos 50 kilometrų nuo Lietuvos sostinės Vilniaus.
Audronius Ažubalis
Audronius Ažubalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Yra visas kompleksas priemonių, ką Lietuva gali padaryti, kad situacija būtų skaidri, kad būtų patraukta numatoma statybos aikštelė Baltarusijoje nuo Lietuvos sienos, kurios kitaip, kaip provokacinija, tikrai negalime pavadinti“, – žurnalistams penktadienį sakė užsienio reikalų ministras, paklaustas, ar buvo sulaukta Baltarusijos atsakymo į diplomatinę notą.

Baltarusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Martynovas kovo pabaigoje žadėjo, kad Minskas netrukus pateiks atsakymą į Lietuvos notą dėl Baltarusijoje planuojamos statyti atominės elektrinės poveikio aplinkai vertinimo.

„Aš tikrai nesiimu prognozuoti (ką darysime, negavę atsakymo į notą – BNS), mes tiesiog dirbame dabar normalų kasdienį darbą, tai kas ir mums priklauso, bandome įtikinti, bandome gauti informacijos, bandome kalbėtis su tarptautiniais partneriais ir viešinti šitą situaciją tarptautiniu mastu. Tai yra vienas iš, manau, mums svarbiausių uždavinių – kad Europa, pasaulis matytų labai aiškiai, nedviprasmiškai, kas gi vyksta šiame regione“, – tvirtino A.Ažubalis.

Lietuva notas dėl planuojamų atominių elektrinių yra įteikusi ne tik Baltarusijai, bet ir Rusijai, kuri jėgainę sako ketinanti statyti taip pat visai greta Lietuvos sienos Kaliningrade.

„Tai, ką mes gauname iki šiol iš Rusijos apie jų numatomą statyti atominę elektrinę, tikrai netenkina mūsų, ir netenkina mūsų konsultantų, ekspertų, kurie mus konsultuoja. Aplinkos studija tikrai neturi būti bendro ir konstatuojamojo pobūdžio, kokia dabar ji yra, tai turi būti faktai, skaičiai, argumentai. Šito ten nėra“, – kalbėjo užsienio reikalų ministras.

„Dar daugiau – nėra tokių svarbių dalykų, kaip aikštelės parinkimo kriterijai, kodėl aikštelė numatomai statybai buvo parinkta būtent toje vietoje, o tai aiškus TATENA taisyklių pažeidimas ir dar daugelis kitų dalykų, taigi mes tiesiog dar kartą primename savo kaimynams: „Gerbiameji, jūs turite teisę statyti atominę elektrinę, vystyti energetiką, bet tai darykite prisilaikydami tarptautinių taisyklių, kurioms jūs patys esate įsipareigoję“, – tvirtino A.Ažubalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius