Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 18

Audronius Ažubalis susitiko su Austrijos užsienio reikalų ministru: „Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonės šokiruoti“

Europos Sąjungos užsienio ir bendrųjų reikalų tarybos posėdžiuose Briuselyje dalyvaujantis Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis pirmadienį susiklosčiusią padėtį aptarė su Austrijos užsienio reikalų ministru Michaeliu Spindeleggeriu.
Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis
Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pokalbio metu Audronius Ažubalis pranešė kolegai, kad Lietuva atšaukė konsultacijoms į Vilnių Lietuvos ambasadorių Vienoje ir akcentavo, kad Austrijos atsakymą į notoje formuluojamus klausimus tikisi gauti per įmanomai trumpą laiką.

„Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonės šokiruoti. Už nepriklausomybės atkūrimą prieš 20 metų sumokėjome labai didelę kainą. Sausio 13-osios byla ir teisingumo įvykdymas yra nacionalinės svarbos klausimas. Lietuva neturi kito pasirinkimo, kaip tik mobilizuoti visas įmanomas diplomatines ir teisines priemones išsiaiškinti šio įvykio aplinkybes tam, kad jos daugiau Europos Sąjungos erdvėje nepasikartotų. Lietuva privalo pasirūpinti, kad Europos Sąjunga išmoktų šią solidarumo stokos pamoką“, – sakė A.Ažubalis.

Jis dar kartą pabrėžė, kad Lietuva jokių procedūrinių formalumų nepažeidė. Pasak ministro, nesuprantama, kodėl apie suėmimą Lietuva nebuvo informuota nedelsiant, kodėl laukta kitos dienos.

A.Ažubalis akcentavo, kad šis klausimas Lietuvoje toks pats jautrus, kaip Radko Mladičiaus klausimas Balkanuose. Tą, pasak ministro, rodo ir liepos 18 dieną Vilniuje vykstančios pilietinės iniciatyvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius