Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 18

Audros nuskriaudė Kuršių nerijos krantus

Kuršių nerijos pajūris ir apsauginis kopagūbris su minimaliais nuostoliais atsilaikė nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio audrų, tačiau žiemai įpusėjus, Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai skaičiuoja vis didesnius nuostolius.
Taip atrodo pakrantės Preiloje praūžus audroms: žabtvarių ir medinių takelių tiesiog nebeliko.
Taip atrodo pakrantės Preiloje praūžus audroms: žabtvorių ir medinių takelių tiesiog nebeliko. / Kuršių nerijos direkcijos nuotr.

Sausio 11–13 dienomis, pūtęs gūsingas Šiaurės vakarų vėjas, vietomis siekęs 27 m/s greitį, tiesiog niokojo unikalios Kuršių nerijos pajūrį. Labiausiai nukentėjo apsauginis kopagūbris ties Preilos gelbėtojų stotimi ir Nidos šiauriniu paplūdimiu.

Ties Preilos gelbėtojų stotimi atsivėrė statūs skardžiai, vieni laiptai vedę į paplūdimį – visiškai nuardyti ir nuplauti į jūrą, kiti  – stipriai apgadinti. Šio audrų sezono metu, paplauta apie 7 km  apsauginio kopagūbrio.

Dar neseniai, praėjusių metų pavasarį, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija buvo sutvarkiusi opiausias pajūrio vietas ties Preila, Juodkrante ir ties kitomis turistų gausiai lankomomis vietomis.

Vien Preiloje žabų klojiniais daugiau nei 4 tūkst. kvadratinių metrų buvo sutvirtintas kopagūbris, nutiesti mediniai takai, pastatyti nauji laiptai, pritaikyti užstumti dviračius, išpinta 350 m žabtvorių.

Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai nuolat seka situaciją ir tikslina žalos skaičius. Jau dabar yra planuojami kopagūbrio tvirtinimo, rekreacinės įrangos atstatymo darbai. Konkretūs kopagūbrio tvarkymo darbai bus pradėti vykdyti 2012 metų pavasarį, nurimus audroms ir ištirpus žiemos pašalui. Skaičiuojama, kad kopagūbriui sutvirtinti prireiks apie 4–5 hektarų žabų klojinių.
 

Kuraių nerijos nacionalinio parko direkcijos nuotr./`tai tai krantinė ties Preila atrodė praėjusiais metais.
Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos nuotr./Štai tai krantinė ties Preila atrodė praėjusiais metais.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius