Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 08

Audrys Juozas Bačkis minimas tarp įtakingiausių kardinolų

Žymus vokiečių žurnalistas, bestselerių autorius ir ilgametis Vatikano gyvenimo stebėtojas Paulis Badde, duodamas interviu JAV katalikų leidiniui „National Catholic Register“, pažymėjo, kad kardinolas Audrys Juozas Bačkis yra vienas įtakingiausių Katalikų Bažnyčios kardinolų.
Audrys Juozas Bačkis
Audrys Juozas Bačkis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

P.Badde savo interviu prisiminė, kad jis turėjęs patikimos informacijos, jog 2005 m. mirus popiežiui Jonui Pauliui II, prieš konklavą septynių kardinolų grupė, kuriai priklausė ir kardinolas A.J.Bačkis, buvo susirinkusi Romoje aptarti naujo popiežiaus rinkimų.

Pasak P.Baddes, šios grupės tikslas buvo užkirsti kelią kardinolui Josephui Ratzingeriui įžengti į Šv. Petro sostą. Šių kardinolų favoritu buvęs, 2012 m. miręs novatoriškomis pažiūromis garsėjęs Milano arkivyskupas jėzuitas Carlo Maria Martinis. Neseniai pasirodžiusiai kardinolo M.Martinio raštų rinktinei įžangą parašė pats popiežius Pranciškus.

Be to, P.Badde savo interviu teigė, kad neseniai vykusio vyskupų sinodo šeimai metu kardinolas A.J.Bačkis, kartu su žymiu vokiečių kardinolu Walteriu Kasperiu, buvo pagrindiniai veikėjai sinodo darbe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius