Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 15

Aukcione – Paksų prabangos likučiai

Kitą savaitę prezidentūra mėgins atsikratyti nereikalingo turto – viešame aukcione parduodami automobiliai, kompiuteriai, baldai ir dar Laimos Paksienės nusižiūrėti „meno kūriniai“.
Laima ir Rolandas Paksai
Laima ir Rolandas Paksai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Aukcionu susidomėjusių asmenų žvilgsniai dažniausiai krypsta į du įspūdingus moters formų bronzinius šviestuvus. Kiekvienas jų įvertintas po 1500 litų. Už panašią sumą ar net pigiau tame pačiame aukcione galima įsigyti dar ne visai nuvažinėtą automobilį „Audi“ ar „Volkswagen“, rašo „Lietuvos žinios“.

Iš šviestuvų įsigijimo metų galima spėti, kad jie – Rolando Pakso prezidentavimo palikimas. Prezidentūros kanceliarijos darbuotojai trečiadienį patvirtino, kad tuometė pirmoji šalies ponia L.Paksienė šiuos du šviestuvus pasirinko rezidencijai Turniškėse papuošti.

Aukcione taip pat bus galima įsigyti Paksų įsigytą darbo stalą „Mimamatrix“ (pradinė kaina – 680 litų), kėdę „Step S 23B“ (430 litų). Pasinaudoti šiais baldais R.Paksas nespėjo, nes dėl apkaltos prarado postą.

Aukcione – ir kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus sofutė „Marina“ (100 litų) bei du to paties komplekto foteliukai (po 50 litų). Tikimasi, kad potencialius pirkėjus taip pat sudomins V.Adamkaus ir Almos Adamkienės valgomasis stalas „Grifas“ (200 litų).

Į viešo prekių aukciono, kurį paskelbė Prezidentūros kanceliarija, parduodamo turto sąrašą įtraukta apie šimtą pozicijų: keliolika automobilių (kainos svyruoja nuo 1 iki 4 tūkst. litų), fotoaparatai, kompiuterinė technika (nuo 20 iki 200 litų).

Aukciono organizatorius Prezidentūros kanceliarijos Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas Leopoldas Petrauskas pasakojo, kad tokie aukcionai organizuojami ne pirmus metus ir yra gana sėkmingi.

Jis nesiėmė spėlioti, ar pavyks ir šis aukcionas, tačiau užsiminė, kad buvę prabangūs dalykai kartais visiškai nesudomina pirkėjų. „Tada tuos daiktus toliau saugosime ir siūlysime per kitus aukcionus“, – sakė L.Petrauskas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, pirmą kartą apsilankiusi rezidencijoje Turniškėse, tvirtino, kad jai buvę sunku rasti jaukų kampą, tad savo namus žadėjo kurti iš naujo.

Tąkart kalbinta L.Paksienė iš pradžių negalėjo patikėti, kad D.Grybauskaitei nepatiko rezidencijos interjeras.

Trečiadienį L.Paksienė tikino apie aukcioną nieko negirdėjusi. „Suprantu, naujas šeimininkas keičia daiktus, tačiau gal ne visus, gal dalį paliks, – sakė ji. – Tie šviestuvai, kuriuos dabar parduoda, žinoma, yra gražūs, prestižiniai.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius