Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 08

Aukojamų pinigų siūloma neapmokestinti

Parlamentarai siūlo naikinti fizinių asmenų aukojamų piniginių lėšų dvigubą apmokestinimą – tokiu būdu visa paaukota suma atitektų paramos prašančiam asmeniui.
Pagal autorines sutartis dirbantys asmenys per nežinojimą gali atsidurti spąstuose – kurį laiką negavus autorinio atlyginimo ir tuo metu nemokėjus mokesčių, už kai kurias gydymo paslaugas gali tekti susimokėti pačiam.
Mokesčiai / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Seimo nariai socialliberalas Valerijus Simulikas ir socialdemokratas Edvardas Žakaris pirmadienį užregistravo atitinkamas Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisas.

V.Simulikas piktinasi, kad dabar gyventojų pajamų mokesčiu nėra apmokestinamos tik tos lėšos, kurias gyventojai aukoja labdaros fondams.

„Sunkmečiu daugėja atvejų, kai Lietuvos gyventojai priversti prašyti visuomenės paramos apmokėti už brangius vaistus, implantus, organų persodinimą, stichinių nelaimių atvejais ir paskelbia sąskaitas pinigams pervesti. Pinigus aukoja gyventojai, jau sumokėję valstybei visus mokesčius, kodėl jų paaukota suma dar kartą apmokestinama?“ – BNS tvirtino V.Simulikas.

V.Simulikas teigė, kad suaukotos lėšos turėtų būti skiriamos tik gydymo reikmėms, ne „saldainiams pirkti“, tačiau neatmeta galimybės, jog po asmens, prašiusio finansinės paramos, mirties suaukoti pinigai būtų naudojami su tuo žmogumi susijusioms problemoms spręsti: „Gal žmogus jau anksčiau turėjo įsiskolinimų dėl vaistų.“

V.Simulikas sako, kad pataisas siūlys Seimui svarstyti skubos tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius