Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 11

Aukščiausiasis Teismas atmetė verslininkės D.Kuklierienės skundą

Aukščiausiasis Teismas antradienį atmetė už sukčiavimą ir kitus nusikaltimus lygtine laisvės atėmimo bausme nuteistos Panevėžio viešbučio „Romantic“ savininkės Dalios Kuklierienės skundą, pranešė bylą tyrusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).
Dalia Kuklierienė
Dalia Kuklierienė / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Ši Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

D.Kuklierienė žemesnės instancijos teismų nuosprendžiais pripažinta kalta dėl sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, turto pasisavinimo, dokumentų suklastojimo ir suklastotų dokumentų panaudojimo. Už šias nusikalstamas veikas jai skirtas laisvės atėmimas 2 metams ir 7 mėnesiams,bausmės vykdymą atidedant 3 metams. Be to, iš D.Kuklierienės valstybės naudai nuspręsta konfiskuoti beveik 57,5 tūkst eurų.

Apeliacinis teismas buvo pripažinęs verslininkę kalta dėl turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, sukčiavimo, dokumentų suklastojimo ir suklastotų dokumentų panaudojimo ir kitą šios baudžiamosios bylos dalyvį – vienos bendrovės direktorių Arvydą Kiškį. Jam paskirta bausmė – pusantrų metų laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant 2 metams. A.Kiškis nuosprendžio kasacine tvarka neskundė.

Pirmosios instancijos teismas verslininkams buvo paskyręs realias laisvės atėmimo bausmes, o Apeliacinis teismas nusprendė jas atidėti.

Ši byla buvo išskirta iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo dėl galimai apgaule užvaldytų Panevėžio miesto savivaldybės lėšų, kurios turėjo būti skirtos krepšinio plėtrai Panevėžyje, ir jų neteisėto panaudojimo rekonstruojant viešbutį „Romantic“.

Ikiteisminio tyrimo metu STT Panevėžio valdybos pareigūnai nustatė, kad bendrovės, kuriai priklauso viešbutis „Romantic“, generalinė direktorė 2012 metų birželio pabaigoje susitarė su vienos bendrovės direktoriumi A.Kiškiu, jog jis suras įmonę, kuri, neatlikusi viešbučio „Romantic“ remonto darbų, išrašys už juos tikrovės neatitinkančią sąskaitą.

Buvo suklastota statybos subrangos sutartis, pažyma apie neva atliktus statybos ir remonto darbus, sąskaita-faktūra. Vėliau šie suklastoti dokumentai buvo įtraukti į bendrovių apskaitą. 2012 metų rudenį viešbučio „Romantic“ savininkė pasisavino jos vadovaujamai bendrovei priklausančius pinigus, iš kurių dalį pagal susitarimą sumokėjo šiose machinacijose jai talkinusiam kitos bendrovės direktoriui.

D.Kuklierienė jau yra nuteista ir dėl kyšininkavimo, ir dėl piktnaudžiavimo bei pasikėsinimo sukčiauti. Be to, ji teisiama Vilniaus apygardos teisme nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje, kur kaltinama Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) buvusio generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno papirkimu.

Vilniaus apygardos teismas neseniai pradėjo nagrinėti M.Balčiūno, D.Kuklierienės ir kitų kaltinamųjų bylą, susijusią su pasirengimu Lietuvoje vykusiam Europos vyrų krepšinio čempionatui 2011 metais.

Prokuratūros duomenimis, eidamas LKF generalinio sekretoriaus pareigas M.Balčiūnas susitarė su federacijos vyr. finansininke ir vykdomąja direktore, kad federacijos vardu būtų surašyti tikrovės neatitinkantys darbų atlikimo – perdavimo aktai bei kiti į oficialią apskaitą įtraukti suklastoti finansiniai dokumentai bei sąskaitos apie neva Panevėžio savivaldybei LKF suteiktas paslaugas.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko STT Panevėžio valdybos pareigūnai, duomenimis, Panevėžio miesto savivaldybės lėšos galėjo būti apgaule bei klastojant dokumentus užvaldytos LKF naudai ir vėliau panaudotos bendrovės „Via Unica“ viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai. Šio viešbučio vadovė D.Kuklierienė kaltinama kaip kyšį M.Balčiūnui davusi televizorių.

Kaip įtariama, siekdami savo tikslų, kaltinamieji įtikino Panevėžio miesto tarybą pakeisti sprendimą dėl biudžeto lėšų paskirstymo, numatant naują programą, kuriai įgyvendinti reikėtų pirkti LKF paslaugas.

Priimant šį sprendimą manyta, kad šios lėšos bus panaudotos įgyvendinant naują Europos vyrų krepšinio čempionato populiarinimo Panevėžyje programą. Pagal ją Panevėžyje penkerius metus turėjo vykti įvairios krepšinio rungtynės, stovyklos, seminarai, kiti renginiai. Pristatant šią programą tikėtasi, kad Panevėžio miestas visą šį laikotarpį turės naudos, nors iš tikrųjų už šiuos pinigus norėta rekonstruoti minėtą viešbutį.

Taip pat nustatyta, kad iš viso kaltinamieji esą tokiu būdu LKF naudai užvaldė 687,847 tūkst. eurų, iš jų daugiau nei 80 proc. panaudota viešbučio rekonstrukcijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius