Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 25

Aukščiausiasis Teismas: Kazimieras Ramonas iš Lietuvos banko atleistas pagrįstai

Lietuvos banko Kredito įstaigų priežiūros departamento direktorius Kazimieras Ramonas iš darbo buvo atleistas teisėtai, nutarė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT).
Kazimieras Ramonas
Kazimieras Ramonas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

LAT ketvirtadienį paliko nepakeistą 2012 metų gruodžio 17 dienos Vilniaus apygardos teismo nutartį, kuria jis atmetė K.Ramono ieškinį.

LAT atstovė Rūta Bučinskaitė BNS sakė, kad teismo nutartis yra nevieša ir daugiau informacijos ji negali atskleisti. Visuose teismuose byla buvo nagrinėjama uždaruose posėdžiuose.

K.Ramonas pateikė ieškinį Lietuvos bankui dėl atleidimo iš darbo pripažinimo neteisėtu, išeitinės išmokos ir vidutinio darbo užmokesčio už priverstinės pravaikštos laiką priteisimo bei neturtinės žalos atlyginimo.

Vilniaus apylinkės teismas pernai birželį nutarė, kad kai kurie LB valdybos pirmininko Vito Vasiliausko įsakyme nurodyti veiksmai, už kuriuos K.Ramonas atleistas iš darbo, buvo nepagrįstai kvalifikuoti kaip šiurkštus darbo drausmės pažeidimas. Tačiau kitas įsakymo dalis, įskaitant ir dalį dėl drausminės nuobaudos ieškovui skyrimo, paliko galioti.

Vilniaus apylinkės teismas uždaruose posėdžiuose vis dar nagrinėja K.Ramono baudžiamąją bylą, kurioje jis kaltinamas ilgą laiką sąmoningai „Snorui“ leidęs nuo Lietuvos banko nuslėpti informaciją apie banko turtą Šveicarijos bankuose – dėl tokių tyčinių jo veiksmų esą nebuvo laiku nustatyta „Snoro“ finansinė padėtis.

Anot prokurorų, tokiais veiksmais K.Ramonas diskreditavo valstybės tarnautojo vardą, padarė didelės žalos Lietuvos bankui ir valstybei.

K.Ramonas atleistas 2011 metų lapkričio pabaigoje. Bankų priežiūrai jis vadovavo 15 metų – nuo 1996-ųjų kovo, o centriniame banke dirbo 19 metų – nuo 1992-ųjų gruodžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius