Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 24

Aukščiausiasis Teismas: „Kretingos maisto“ pasiūlyta mažiausia kaina yra pagrįsta

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas padėjo tašką beveik dvejus metus užsitęsusiame bylos nagrinėjime ir paskelbė galutinį ir neskundžiamą sprendimą, kuriuo Akmenės r. savivaldybei nurodė pripažinti bendrovės „Kretingos maistas“ mažiausią paslaugos kainą, pasiūlytą viešojo konkurso mokinių maitinimo paslaugoms teikti metu bei patvirtino, kad šios bendrovės pasiūlymas atitinka visus reikalavimus.
Maitinimas
Maitinimas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Teismas taip pat pripažino, kad savivaldybė neatsižvelgė į efektyvų visuomenės lėšų panaudojimą pasirenkant brangiausią paslaugos teikėją. Tai jau trečias teismo institucijų sprendimas, patvirtinantis, kad „Kretingos maisto“ siūlomos mažesnės nei kitų viešojo mokinių maitinimo konkurso dalyvių kainos yra pagrįstos, o teikiama maitinimo paslauga – kokybiška bei atitinka visus paslaugos teikimui keliamus reikalavimus.

„Aukščiausios teisinės instancijos sprendimas dar kartą patvirtino, kad mūsų paslaugos leidžia savivaldybėms efektyviai sutaupyti šio ekonominio sunkmečio laikais. Neveltui su daugelių iš jų sėkmingai bendradarbiaujame jau ne vienus metus. Esame pajėgūs pasiūlyti žemesnes vaikų maitinimo administravimo paslaugų kainas, nes valdome plačiausią šalyje švietimo ir ugdymo įstaigų centralizuoto maitinimo tinklą bei aptarnaujame įvairaus dydžio bei įvairių poreikių šalies įmones. Be to, mūsų veikla yra pelninga ir tai geriausias įrodymas, kad pagrįstai galime pasiūlyti mažesnes už kitų rinkos dalyvių kainas“, – teigia įmonės „Kretingos maistas“ generalinis direktorius Irmantas Norkus.

2008 m. gegužę, sudalyvavusi Akmenės r. savivaldybės administracijos paskelbtame atvirame konkurse teikti centralizuoto maitinimo paslaugas rajono mokyklų moksleiviams, potenciali laimėtoja – bendrovė „Kretingos maistas“ – buvo pašalinta iš konkurso dėl esą nepagrįstai mažos paslaugų kainos. Konkurso organizatoriams buvo pateikti visi neginčijami ekonominio naudingumo ir kainos pagrindimo įrodymai, tačiau Akmenės r. savivaldybės administracija to nepaisė.

Šiaulių apygardos teismui bei Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) buvo pateikti išnagrinėti Akmenės rajono savivaldybės administracijos skelbtam atviram konkursui visų dalyvių pasiūlyti įkainiai. Palyginimui – VšĮ „Kretingos maistas“ pasiūlė vienam vaikui vienos dienos maisto porciją pagaminti už 0,79 Lt, kai Akmenės rajono savivaldybės sprendimu patvirtintas konkurso nugalėtojas, UAB „Smulkus urmas“, šią paslaugą nuo 2008 m. rugsėjo mėn. rajono mokykloms teikia už 1,15 Lt. Tokiu būdu Akmenės savivaldybė per 2008–2009 mokslo metus prarado apie 100 tūkst. litų.

LAT nutartimi Akmenės r. savivaldybės administracija yra įpareigota panaikinti Viešo pirkimo komisijos 2008 m. liepos 16 d. protokolinius sprendimus, kuriais atmestas ieškovo VšĮ „Kretingos maistas“ pasiūlymas ir sudaryta preliminari pasiūlymų eilė, bei 2008 m. rugpjūčio 13 d. protokolinius sprendimus, kuriais nutarta VšĮ „Kretingos maistas“ pasiūlymą laikyti atmestu. Taip pat teismas įpareigojo Akmenės rajono savivaldybės administraciją iš naujo įvertinti visų dalyvių pateiktus pasiūlymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius