Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 10

A.Stancikienė: generalinis komisaras Linas Pernavas bus tik pėstininko figūrėlė

Vyriausybė į generalinio komisaro postą siūlo Liną Pernavą. Galutinį sprendimą turi priimti prezidentė Dalia Grybauskaitė. L.Pernavas pareigose pakeistų Saulių Skvernelį, kuris po Dailio Alfonso Barakausko atsistatydinimo, paskirtas naujuoju vidaus reikalų ministru.Seimo narė Aurelija Stancikienė „Žinių radijui“ teigė, jog naujasis generalinis komisaras bus tik menka pėstininko figūrėlė.
Linas Pernavas
Linas Pernavas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
„Didelio skirtumo, kas bus generalinis komisaras, nematau. Ypatingai po to, kai vidaus reikalų ministru paskirtas aukštas pareigas užimantis statutinis pareigūnas. Tai reiškia, kad į valstybės struktūras yra įsileistos jėgos struktūros. Valstybė tampa policine valstybe, o ne demokratine. Kaip žinote, pas mus labai aiškiai atskirtos funkcijos, tai yra visų piliečių saugumą turi užtikrinti jėgos struktūros, kurioms suteikta neribota jėga, galia, teisė turėti ir naudoti ginklus. Kas gi šiuo atveju dabar nagrinės, ar ginklas panaudotas teisėtai ar ne, jeigu pats jėgos struktūros atstovas priiminės politinius sprendimus. Akivaizdu, kad demokratinei valstybei bus suduotas smūgis, o tai parodo, jog generalinis komisaras bus menka pėstininko figurėlė“, – kalbėjo parlamentarė.

Seimo narys, socialdemokratas Mindaugas Bastys „Žinių radijui“ sakė, kad kandidatas į generalinius policijos komisarus, 38-nerių metų L.Pernavas per trumpai vadovavo Kauno policininkams, kad būtų galima įvertinti jo, kaip vadovo, sugebėjimus.

„Tik tai laikas parodys, ar jis yra pajėgus, ar ne. Tik vieneri metai, kaip jis vadovauja Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui. Tai mažoka, kad būtų galima įvertinti kaip jam sekėsi Kauno apskrityje. Tie, kurie siūlė jo kandidatūrą, manau, yra susipažinę su jo darbu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius