-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 12

Australija dėl karščio bangos perspėja apie katastrofišką gaisringumą

Rytų Australijoje sekmadienį perspėjama apie „katastrofišką“ gaisringumą, į šalį atkeliavus karščio bangai, pagerinusiai temperatūrinius rekordus ir paskatinusiai vietos valdžią skelbti perspėjimus.
Australija
Australija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Gaisras Australija

Nors krūmynų gaisrai Australijoje vasarą yra dažnas reiškinys, klimato kaita padidino žemės ir vandens temperatūrą, dėl ko fiksuojamos itin karštos dienos ir didėja gaisringumas.

„Sekmadienį sąlygos yra pačios blogiausios, kalbant apie gaisrų pavojų“, – dar penktadienį prognozavo žurnalistams Naujojo Pietų Velso valstijos Regioninės priešgaisrinės tarnybos komisaras Shane'as Fitzsimmonsas.

„Jos yra katastrofiškos ir tokiomis vadinamos ne be priežasties. Jos yra retos, nedažnos ir, paprastai kalbant, jos neatitinka tradicinių sąlygų. Bus ne dar viena vasaros diena. Ne dar viena didesnio gaisringumo diena, o pats blogiausias dalykas tokiomis aplinkybėmis“, – sakė jis.

Pasak Sh.Fitzsimmonso, sekmadienį per krūmynų gaisus buvo sunaikinti keli namai, tačiau negauta duomenų apie sužeistus gaisrininkus ar gyventojus.

Toliau į šiaurę esančiame Kvinslande Meteorologijos biuras sekmadienį pranešė, kad šį mėnesį valstijoje buvo pagerinti keli temperatūriniai rekordai – termometro stulpelis šoktelėjo virš 40 laipsnių Celsijaus.

Nuo 1910 metų vidutinė temperatūra Australijoje padidėjo maždaug 1 laipsniu, sako meteorologai. O dienų, kai termometro stulpelis viršija 35 laipsnius Celsijaus ribą, pastaraisiais dešimtmečiais taip pat daugėja.

Tuo tarpu gegužės-liepos mėnesiais kritulių kiekis Pietvakarių Australijoje nuo 1970 metų sumažėjo 19 proc.

Per 2009 metais pietinę Viktorijos valstiją nusiaubusį didžiulį gaisrą ugnis sunaikino tūkstančius namų ir nusinešė 173 gyvybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius