Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 26

Autobuso kelionei į gėjų eitynes neišnuomojusi įmonė „Julturas“pažeidė lygias galimybes

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba konstatavo, kad Lietuvos gėjų lygos (LGL) organizuojamai kelionei į Rygoje birželį vyksiančias „EuroPride 2015“ eitynes autobuso neišnuomojusi bendrovė pažeidė Lygių galimybių įstatymą.
Asociacijos LGL vaivorykštės spalvų autobusas prie Santuokų rūmų
Asociacijos LGL vaivorykštės spalvų autobusas prie Santuokų rūmų / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kontrolieriaus tarnyba įspėjo įmonės „Julturas“ vadovą dėl padaryto pažeidimo.

„Atsižvelgiant į tai, jog asociacija LGL vienija homoseksualius asmenis, manytina, kad UAB „Julturas“ LGL atžvilgiu pažeidė lygias galimybes, kadangi asociacijai, kaip vartotojui, tik dėl veiklos pobūdžio ir vienijamų asmenų lytinės orientacijos yra be teisėto pagrindo varžoma ir ribojama prieiga prie paslaugos“, – sakoma tarnybos pažymoje.

Joje sakoma, kad bendrovė pažeidė įstatyme nustatytą pareigą paslaugų teikėjams, nepaisant vartotojų lytinės orientacijos, visiems sudaryti vienodas sąlygas gauti tas pačias paslaugas.

„Tokia tiesioginė diskriminacija lytinės orientacijos pagrindu jokiu būdu negali būti pateisinama teisėtu tikslu“, – sakoma pažymoje, kurią pasirašo lygių galimybių kontrolierės pareigas einanti vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė.

LGL teigia, kad dėl autobuso nuomos į bendrovę kreipėsi sausio pradžioje ir suderino kainą. Bendrovė tuomet esą nurodė, kad kelionės detalės bus susiderintos likus mėnesiui iki važiavimo.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Asociacijos LGL vaivorykštės spalvų autobusas prie Santuokų rūmų
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Asociacijos LGL vaivorykštės spalvų autobusas prie Santuokų rūmų

Ta pati bendrovė sausio pabaigoje LGL nuomojo autobusą kelių valandų kelionei po Vilnių.

„Tuomet paslauga buvo suteikta, nebuvo pareikšta jokių pretenzijų nei iš paslaugos teikėjo, nei iš gavėjo pusės. Vis dėlto savo skunde asociacija LGL pažymi, jog šios paslaugos teikimo metu UAB „Julturas“ galėjo labai aiškiai suprasti, koks yra asociacijos LGL veiklos pobūdis – autobusas buvo nuomotas pažintinei ekskursijai po LGBT bendruomenės istorines ir reikšmingas vietas Vilniaus mieste, kiekviena vieta buvo išsamiai pristatoma dar būnant autobuse“, – aiškina LGL.

Balandį pakartotinai kreipusis į įmonę dėl autobuso į Rygą nuomos, atsakyta, kad visi autobusai išskirstyti kelionėms ir laisvo prašytai dienai jie nebeturi. Po tokio atsakymo LGL nutarė kreiptis į bendrovę kitu, niekaip su asociacija nesusijusiu, vardu ir bendrovė pasiūlė autobusą tam pačiam laikotarpiui, kada jį atsisakė išnuomoti LGL, teigia skundo autoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius