Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 23

Avijaučio nuotaka atvyks po mėnesio

Lietuvos zoologijos sodas gyvena džiaugsmingo laukimo nuotaikomis: po mėnesio į Lietuvą atvyks ilgai laukta „nuotaka“ – avijaučio patelė iš Olandijos Kerkradės zoologijos sodo.
Kaune gyvenantys avijaučiai netrukus sulauks naujo šeimos nario – patelės iš Olandijos.
Kaune gyvenantys avijaučiai netrukus sulauks naujo šeimos nario – patelės iš Olandijos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Nuotaka Avijautis

Nors olandai gyvūną dovanojo neprašydami jokio atlygio, Kauno zoologijos sodo administracija nesitikėjo, jog pavyks jį parsigabenti. Zoologijos sodas reikiamų lėšų neturėjo, o nuolatiniai rėmėjai dėl sunkmečio taip pat atsisakė paremti, todėl 5 tūkst. Lt tapo sunkiai pasiekiama suma.

Nenorėdami netekti taip reikalingo gyvūno, Kauno zoologijos sodo darbuotojai kreipėsi į visuomenę, prašydami paaukoti pinigų avijaučio patelės kelionei į Lietuvą. Ilgai laukti nereikėjo – reikiamą sumą per nepilną mėnesį pavyko surinkti.

Mūsų prašymas buvo išgirstas. Dabar galime avijaučio patelę parsivežti namo, – sakė Lietuvos zoologijos sodo atstovė

„Mūsų prašymas buvo išgirstas. Mažesnėmis sumomis prisidėjo įvairūs žmonės, o didžiausią auką skyrė Bronislavas ir Lidija Lubiai. Taip surinkome visus 5 tūkst. Lt ir dabar galime avijaučio patelę parsivežti namo“, – sakė Lietuvos zoologijos sodo atstovė Rasa Jautakienė. Planuojama, kad patelė Kauno zoologijos sodą pasieks priešpaskutinę balandžio savaitę, t.y. po nepilno mėnesio, šiuo metu tvarkomi su kelione susiję formalumai.

Lietuvos zoologijos sode dabar gyvena 3 avijaučiai: jaunas 5 metų patinas Mochatus ir dvi patelės - Milulytė ir Janė. Abi jos jau garbingo amžiaus – 15 ir 21 metų, - todėl negali susilaukti palikuonių.

Sodo darbuotojai viliasi, jog „nuotaka“ ir jos laukiantis „jaunikis“ vienas kitą pamėgs ir netruks susilauks jauniklių. Avijaučių poravimosi metas – liepos-rugpjūčio mėnesiai, todėl buvo labai svarbu patelę parsivežti dar pavasarį. Be to, vasarą avijaučius gabenti būtų sudėtinga, nes jie nėra šilumamėgiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius