-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 12

A.Ažubalis: lenkai neparduotų „Orlen Lietuvos“ mums nepranešę

Lenkija yra Lietuvos strateginė partnerė, todėl Lietuva turėtų jais pasitikėti ir tikėti, kad nepasitarę įmonės „Orlen Lietuva“ (buvusi „Mažeikių nafta“ – red. past.) Rusijai jie neparduotų, įsitikinęs užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.
Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis
Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Manau, mes turime pasitikėti savo strateginiais partneriais lenkais. Kalbos, kad lenkų kompanija derasi su kažkuo dėl pardavimo, Lietuvoje vyksta dvejus metus. Visą laiką nuosekliai ši bendrovė neigia šiuos gandus. Todėl nematau prasmės leistis į visokias spekuliacijas“, – penktadienį žurnalistams teigė A.Ažubalis.

Jis taip pat pabrėžė manąs, kad jei lenkai priimtų sprendimą „vienaip ar kitaip elgtis su šia įmone“, prieš tai informuotų Lietuvą. „Aš tuo tikiu, nes lenkai yra mūsų strateginiai partneriai ir ne vieną kartą mes sprendėme klausimus, laiku informuodami vieni kitus“, – sakė diplomatijos vadovas.

Žurnalistės paklaustas, ar tai reiškia, kad Rusijos premjeras Vladimiras Putinas melavo šalies prezidentei Daliai Grybauskaitei dėl derybų su Lenkijos bendrove, A.Ažubalis sakė nesiimąs patvirtinti, „ar ten kas nors ką nors melavo“. „O gal zondavo? Tiek galiu pasakyti“, – kalbėjo Užsienio reikalų ministerijos vadovas.

15min.lt primena, kad Lenkijos naftos koncernas „PKN Orlen“ ketvirtadienį paneigė, kad derasi su Rusija dėl Lietuvos naftos bendrovės „Orlen Lietuva“ pardavimo. „Faktas yra toks: mes nevykdome jokių derybų su Rusija“, – agentūrai AFP sakė „PKN Orlen“ atstovas spaudai Dawidas Piekarzas. Patikinęs, kad bendrovė nesidera dėl minėtos įmonės pardavimo su nė viena kita šalimi, D.Piekarzas taip pat sakė, jog dėl Lietuvos komplekso „neatmetame jokių galimybių“.

Tuo tarpu Lietuvos prezidentė D.Grybauskaitė trečiadienį teigė, kad dėl derybų jai patvirtino Rusijos premjeras V.Putinas.

Lenkijos žiniasklaidoje skelbiama, kad į „Orlen Lietuva“ valdomą gamyklą pretenduoja dvi didžiausios Rusijos naftos perdirbimo įmonės – „Lukoil“ ir TNK-BP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius