-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 12

Ąžuoliukų parkui Afganistane URM be konkurso skyrė ketvirtį milijono litų

Užsienio reikalų ministerija išleido beveik ketvirtį milijono litų parkui Afganistane kurti. Kol kas ten tik tvora aptverta dykynė, tačiau pavasarį valdininkai planuoja joje sodinti lietuviškus ąžuoliukus, kasti tvenkinius. Specialistai teigia, kad ąžuolai Afganistano klimato sąlygomis tikrai neprigis, pranešė LNK žinios.
Lietuvos kariai Afganistane
Lietuvos kariai Afganistane / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kuriamam parkui Afganistane Lietuva jau išleido 96-is tūkstančius“ dolerių – beveik ketvirtis milijono litų sumokėta afganų verslininkui Hajatui.

LNK šaltinių teigimu, tokį pat, tik gerokai pigesnį projektą URM valdininkams siūlė nevyriausybinė organizacija „Afghan aid“, tačiau idėja atmesta kaip nekompetentinga, bet parkas vėliau įrengtas pagal analogišką schemą.

Buvęs užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas valdininkus gina.

„Turi spręst specialistai, turi spręst žmonės, kurie žino vietinę specifiką, kurie supranta, ką Lietuva ten daro ir kodėl tą daro, – sakė P.Vaitiekūnas.

Afganų verslininkas parinktas URM valdininkų, kurie patys vieni nusprendė pavasarį Goro parke sodinti lietuviškus ąžuoliukus. Specialistai teigia, kad dviejų kilometrų aukštyje esančioje dykynėje ąžuoliukai tikrai neaugs.

„Tai yra kalnai, tai yra sausros ir šalčiai, tai ąžuolas yra vienas iš lepiausių Lietuvoje augančių augalų ir Lietuvoje jie džiūsta, tai gi nepatarčiau, jie ten nuvežti iš Lietuvos būtų pasmerkti žūčiai“, – kalbėjo Aplinkos ministerijos miškininkystės skyriaus vedėjas Stanislovas Žebrauskas.

Kol Valstybės kontrolė, Seimo komitetas ir URM vidaus auditas aiškinasi visų Goro rėmimo projektų skaidrumą, projektus Afganistane laiminęs departamento direktorius Renatas Juška gali džiaugtis karjeros šuoliu. Jis pasiūlytas ambasadoriumi Vengrijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius