Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 25 /15:58

„Ąžuolyno meškučių cirko“ vadovui dėl netinkamo gyvūnų laikymo skirta 15 eurų bauda

Pareigūnai trečiadienį paskyrė 15 eurų baudą „Ąžuolyno meškučių cirko“ direktoriui Nikolajui Zobovui dėl netinkamo gyvūnų laikymo.
„VIP Cirko“ pasirodymas
Garsenybės pasibaisėjo cirko vadovo N.Zobovo elgesiu su meška / Stopkadras

N.Zobovas teigia su pripažintu pažeidimu nesutinkantis ir ketina skųsti jį teismui.

Pasak Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko Antano Baužos, cirko vadovui skirta pusė minimalios, 30 eurų siekiančios baudos, nes jis šiemet nusižengė pirmą kartą.

„Mes jam išrašėme baudą, kaip ir priklauso pagal Administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnio pirmą dalį – 15 eurų“, – BNS sakė Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.

Gyvūnų laikymo sąlygas veterinarijos specialistai tikrino kartu su aplinkosaugininkais.

Jie nustatė, kad į gastroles gabenami gyvūnai laikomi nepakankamo ploto narvuose ir voljeruose, o tai vertino pagal bendruosius gyvūnų laikymo nelaisvėje reikalavimus.

Nustatyta, kad dvi meškos, kurių kiekvienai turėtų būti skiriama po 6 kvadratinius metrus ploto, buvo laikomos voljeruose po 1,34 kvadratinio metro.

Keturi šunys buvo laikomi garduose, dviejų iš kurių plotas buvo 4 kvadratiniai metrai, o likusių dviejų – 1,3 kvadratinio metro. Kiekvienam šuniui pagal bendras taisykles taip pat turėtų būti skiriama po 6 kvadratinius metrus.

Tuo metu šeši balandžiai buvo laikomi 2,88 kvadratinio metro ploto narve, nors jo dydis turėtų siekti 3,5 kvadratinio metro.

„Visi gyvūnai laikyti per mažuose, transportavimui skirtuose narvuose, kuriuose jie gali būti laikomi ne ilgiau kaip 1 parą“, – rašoma Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pranešime spaudai.

VIDEO: Internete plinta cirke užfiksuotas graudus paliegusios meškutės pasirodymas

Tarnybos specialistai taip pat įpareigojo „Ąžuolyno meškučių cirko“ direktorių užtikrinti tinkamas gyvūnų laikymo sąlygas.

Cirko savininkas N.Zobovas BNS tvirtino nesutinkantis su konstatuotu pažeidimu. Jo manymu, bendrieji reikalavimai neturėtų būti taikomi cirko gyvūnams, nes iš tikrųjų yra skirti zoologijos sodams.

„Ąžuolyno meškučių cirko“ vadovas teigė ketinantis skųsti specialistų sprendimą teismui.

„Mes su savo gyvūnais dirbame, mes juos išvedame, šukuojame, maudome, einame į repeticijas. Jie pas mus nėra uždaryti ir nėra nuskriausti“, – sakė N.Zobovas.

„Tegu pasižiūri geriau į tuos, kurie laiko šunis namuose, 15 minučių išveda į lauką ryte, o vakare gal 20“, – pridūrė jis.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė spaudai Jurgita Savickienė sakė, kad teritoriniai padaliniai skirs didesnį dėmesį gyvūnų laikymo sąlygoms „Ąžuolyno meškučių cirke“.

„Kontrolė yra koordinuojama centriniu lygmeniu. Tikrinsime, kaip laikomi nuolatinėje registracijos vietoje gyvūnai, o jei važiuos į gastroles, bus žiūrima, kaip važiuoja ir kaip laikinose gastrolių vietose jie yra laikomi“, – BNS teigė J.Savickienė.

„Bus skiriamas didesnis dėmesys ir bus įdėmiau stebima, kaip laikomi gyvūnai“, – pridūrė ji.

Rokiškio, kuriame įsikūrusi cirko buveinė, valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji veterinarijos gydytoja Edita Jončienė BNS sakė, kad tarnyba kartu su gyvosios gamtos specialistais artimiausiu metu spręs, kokius reikalavimus numatyti N.Zobovo vežiojamų gyvūnų transportavimui.

Patikrinimo „Ąžuolyno meškučių cirke“ specialistai ėmėsi praėjusią savaitę socialiniuose tinkluose paskelbus vaizdo įrašą, kur cirko pasirodymo metu Klaipėdoje buvo matyti galbūt nualinta meška.

Tyrimas, ar gyvūnų šėrimui pasirinktas tinkamas, jų fiziologinius poreikius atitinkantis racionas, tęsiamas.

Seimas rudens sesijoje turėtų svarstyti pasiūlymus uždrausti laukinių gyvūnų cirko pasirodymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius