Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 10 19

Bronius Bradauskas: tegul visi išvažiuoja

„Tegul visi išvažiuoja – ir tie, kuriems reikia, ir tie, kuriems nereikia. Tuomet aš svarstysiu, ar grįžti į Seimą“, – apie galimybę parlamente pakeisti Gediminą Kirkilą LRT.lt sako buvęs Seimo narys socialdemokratas Bronius Bradauskas. Jis teigia dabar turintis kitų darbų – tverti tvoras, sodinti medžius ir skaldyti malkas. Tuo metu situacija Socialdemokratų partijoje, pasak B.Bradausko, yra labai bloga.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Europos Parlamento (EP) narys Zigmantas Balčytis atleido kone visus savo biuro darbuotojus ir netrukus žada išvykti dirbti į tarptautinę organizaciją Niujorke. Jo vietą EP turėtų užimti Socialdemokratų partiją paliekantis G.Kirkilas, o į Seimą tuomet sugrįžtų B.Bradauskas.

Pats B.Bradauskas kalbas apie grįžimą į Seimą pasitiko garsiu juoku. Kiek nurimęs kalbėjo: „Visų pirma, tegul visi išvažiuoja – ir tie, kuriems reikia, ir tie, kuriems nereikia. O paskui jau aš svarstysiu. Tiek laiko svarstai, svarstai... ir šnipštas. Šiuo metu visiškai to nesvarstau, nes veltui smegeninę suki, o nieko nėra jau metus. Žmonės jau anekdotus apie tai kuria.

Atvirai pasakius, labai perkainojau vertybes, nes situacija pasikeitė labai ne į gerąją pusę. Neaišku, kaip dabar Seime bus su ta mūsų frakcija, ką darys vieni ar kiti. Atvirai pasakius, Dievas protą sumaišė, nelabai norisi kažkur ir lįsti.“

Buvęs parlamentaras teigė dabar turintis daugybę kitų darbų, daugiausia – fizinių. „Dirbu išsijuosęs, ir dabar važiuoju į sodybą. Dirbu fizinį darbą, ačiū Dievui, dar šiek tiek judu. Tveriu tvoras, sodinu medžius, malkas skaldau, viską darau. Laikas prabėga, niekur nespėju“, – LRT.lt pasakojo B.Bradauskas.

B.Bradauskas Seime dirbo nuo 2000 m. iki 2016 m. Pernai per Seimo rinkimus jis nekandidatavo vienmandatėje apygardoje, Socialdemokratų partijos kandidatų sąraše buvo įrašytas 30 numeriu, bet rinkėjų išreitinguotas į 15 vietą.

Nusivylė partiečiais

Dabartinę situaciją Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP) B.Bradauskas įvardijo kaip labai blogą, o frakcijos nariams esą reikėjo paklusti partijos sprendimui.

„Mūsų atskalūnai nutarė taip padaryti. Man tai skaudu, tiek metų buvome šalia vienas kito. Partijos daugumos visada reikia klausyti. Jei jau atėjai į komandą, negali atiduoti paso kažkam kitam, o tik savos komandos žmogui. Tegul mane ir pakeiksnoja, bet aš esu komandos žmogus ir daugumos nuomonei visada paklūstu. Esu Kaišiadorių skyriaus pirmininkas, kaišiadoriečiai nutarė būtent taip, kad iš koalicijos reikėtų trauktis, o aš negaliu eiti prieš skyriaus sprendimą ir sakyti kitaip. Tai būtų tiesiog nesuprantami dalykai“, – LRT.lt komentavo B.Bradauskas.

Pasak buvusio parlamentaro, LSDP gali laukti nuosmukio laikotarpis, tačiau iki rinkimų dar treji metai ir esą partijai dar yra visos galimybės parodyti, kad ji yra gyva ir vykdo tas programas, kurias užsibrėžė.

„Be abejo, iš naujo turime svarstyti visus programinius dalykus. Ir penktadienį svarstysime mokesčių politiką. Reikia labai gerai viską pasverti, taip pat ir ekonominę situaciją Lietuvoje bei kaimynėse valstybėse, kad neišsišoktume ir neprarastume turimų lėšų. Tai lengva padaryti per mokesčių politiką, esant laisvam kapitalo judėjimui prašausi pro šalį ir gali nieko neturėti. Tai reikia labai rimtai svarstyti. Aš kol kas dar dalyvausiu ir pažiūrėsiu, kaip seksis.

Manau, partija gyvuos. Šiokį tokį stresą išgyvenam, nėra ko slėpti, yra negerų dalykų. Bet toks bičiulių pasirinkimas, ką darysi. Aš jų nei smerkiu, nei teisiu – kiekvienas turi turėti savo nuomonę. Bet yra nerašyta taisyklė – jei komandai nepritari, turi iš jos pasitraukti. Niekas neverčia būti partijoje“, – apie susidariusią situaciją LSDP kalbėjo B.Bradauskas.

LRT.lt primena, kad aštuoni Seimo nariai, priklausantys Seimo Socialdemokratų partijos frakcijai, pasitraukė iš LSDP gretų. Tai – G. Kirkilas, Algirdas Butkevičius, Juozas Bernatonis, Rimantė Šalaševičiūtė, Irena Šiaulienė, Andrius Palionis, Artūras Skardžius, Rimantas Sinkevičius. Dar vienas parlamentaras Antanas Vinkus buvo išmestas iš partijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius