Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 11

B.Lubys: Vyriausybei reikėtų atsižvelgti į pramonininkų pasiūlymus

Pirmadienį ministras pirmininkas Andrius Kubilius buvo susitikęs su Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) atstovais. Po susitikimo premjeras sakė, kad konkrečių sprendimų nebuvo priimta, tačiau teigė matantis pakankamai gerą sutarimą su pramonininkais. Tuo tarpu pastarųjų pirmininkas Bronislovas Lubys sakė, jog pramonininkai premjerui pažėrė kritikos.
B.Lubys
Bronislovas Lubys / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Šios dienos susitikimas parodė, kad Vyriausybei reikėtų labiau skaityti mūsų sausio 16 dieną pateiktus dokumentus ir kai ką pradėti vykdyti“, – po susitikimo žurnalistams sakė B.Lubys.

LPK pirmininko teigimu, pramonininkai išsakė savo nuomonę dėl transporto tranzito, investicijų į Klaipėdos uostą. Jie parodė kritišką poziciją atsinaujinančių energijos šaltinių klausimu. B.Lubys atkreipė dėmesį, kad toks klausimas yra aiškiai išdėstytas konservatorių ir krikščionių demokratų programose, bet kol kas nėra daroma jokių realių žingsnių. B.Lubio teigimu, pateiktus klausimus reikėtų arba svarstyti, arba atmesti.

Tačiau ministras pirmininkas A.Kubilius sakė, kad nesutarimų su LPK atstovais nebuvo. „Pagrindinis klausimas – kaip greitai ir kokie dalykai turėtų būti paspartinti“, – kalbėjo premjeras. Tačiau paklaustas, ką pažadėjo vykdyti ar spartinti, nuo klausimo išsisuko. „Tai vertinimo klausimas. Mes manom, kad labai daug vykdom: ir ekonomikos skatinimo planą, ir verslo saulėtekio, ir biurokratijos saulėlydžio, ir ekonominės situacijos stabilizavimo, ir energetikos reikaluose...“, – sakė A.Kubilius.

Jis sakė suprantantis ekonominio nuosmukio slegiamų pramonininkų nekantravimą, kad kuo efektyviau būtų įgyvendintas ekonomikos skatinimo planas. „Deja, mes negalim įveikti rasto paveldo per vieną dieną. Tame tarpe – darbų, kurie nebuvo padaryti pernai“, – apgailestavo A.Kubilius.

Tuo tarpu B.Lubys sakė, kad ekonomikos skatinimo planas gali kada nors pradėti veikti. „Šiandien girdėjom, kad pradėti duoti mikrokreditai, sprendžiami bankiniai klausimai. Ar jis jau veikia bent kiek platesniu mastu žino tik tie, kurie jį paleido į darbą“, – sakė LPK pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius