Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 09

Siūlančių išsinuomoti baidares šios vasaros orai nedžiugina

Besitęsiantys lietūs vargina tiek kaimo turizmo sodybų savininkus, tiek baidarių nuomos paslaugas siūlančius verslus, praneša TV3 „Žinios“.
Baidarės laukia žygio
Baidarės laukia žygio

Netoli Marijampolės baidares nuomojantis Agmantas Girdauskas TV3 „Žinioms“ sakė, kad šis sezonas – išskirtinis. Šaltą ir lietingą vasarą mėgautis vandens pramogomis ryžtasi tik užkietėję gamtos mylėtojai.

Anot verslininko, nors baidares rezervuoja daug žmonių, plaukia – vienetai. Poilsiautojus atbaido lietus ir šaltis.

„Atsiranda tokių, kurie užsisako daug baidarių, bet plaukia tik pusė, arba išvis nukelia į kitą datą, jei yra galimybė ir dar būna laisvų baidarių“, – sako A.Girdauskas.

Baidarės paruoštos
Baidarės paruoštos

Verslininko teigimu, daug baidarių mėgėjų net ir užsisakę baidares laukia iki paskutinės akimirkos. Jei sutartą dieną lyja ir vėsu, rezervaciją perkelia kitam kartui. Tai jaukia verslininkų planus: jau spėję užrezervuoti baidares vieniems žmonėms, jie atsako neigiamai kitiems, o pirmiesiems atsisakius lieka be nieko.

Kaimo turizmo sodybose – irgi tuščiau negu įprasta. Kazlų Rūdos miškuose sodybą turinti kaunietė Violeta TV3 „Žinioms“ sakė, kad per 13 darbo metų tokios šaltos ir lietingos vasaros dar nebuvo.

Verslininkės teigimu, lietuviai mėgsta ilsėtis kaimo turizmo sodybose – tiek su šeimomis, tiek su bičiulių draugijomis savaitgaliais. Vis dėlto, pasak jos, dabar kaimo turizmo sodybas dažniausiai renkasi tie, kurie švenčia kokią nors šventę. Kadangi dažniausiai būna sumokėję avanso mokestį, trauktis nebeturi kur – gaila prarasti pinigus.

Pasak Violetos, blogu oru žmonės dažniausiai sėdi pavėsinėje ar pirtyje. Vis dėlto ji ir kiti kaimo turizmo sodybų savininkai pažymi, kad svarbiausia – gera nuotaika ir tinkamas pasiruošimas. Tuomet ir blogi orai nesvarbūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius