2010 10 22

Baigėsi Baltijos šalių karinio komiteto susitikimas

Baigėsi spalio 21–22 d. Rygoje (Latvija) vykęs Baltijos šalių karinio komiteto susitikimas, kuriame dalyvavo Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius.
Baigėsi Baltijos šalių karinio komiteto susitikimas.
Baigėsi Baltijos šalių karinio komiteto susitikimas.
Temos: 1 Baltijos šalys

Kaip teigiama KAM pranešime, susitikime Lietuvos, Latvijos ir Estijos kariuomenių vadai aptarė NATO oro policijos Baltijos šalyse klausimus, Tartu mieste įsikūrusio Baltijos gynybos koledžo vystymo ir karininkų rengimo aktualijas, bendrus Baltijos valstybių karinius projektus – Baltijos oro erdvės stebėjimo sistemos BALTNET, Baltijos priešmininės kovos eskadros BALTRON ir kt.

Gen. mjr. A. Pocius su Baltijos šalių kariuomenių vadais pasidalino Lietuvos kariuomenės aktualijomis, ateities planais ir pasiūlė šia informacija keistis kiekvieno susitikimo metu, kadangi tai gerins koordinavimą tarp Lietuvos, Latvijos ir Estijos kariuomenių.

Aptariant bendrus projektus, buvo kalbama, kaip geriau sutvarkyti ir perskirstyti resursus, kad juos būtų galima efektyviai ir taupiai naudoti. Kalbant apie NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse, buvo svarstomos jos patrauklumo atvykstantiems užsienio šalių kariams gerinimas. Kariuomenių vadai taip pat aptarė NATO ir Europos Sąjungos karines aktualijas.

Baltijos šalių kariuomenių vadų susitikimai rengiami tradiciškai du kartus per metus. Latvijoje vykusiam susitikimui pirmininkavo Latvijos kariuomenės vadas generolas majoras Raimondas Graube (Raimonds Graube). Sekantis susitikimas vyks Lietuvoje kitų metų pavasarį.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius