-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 30

Baigėsi talkų mėnuo

Baigiasi balandis – švaros ir tvarkos mėnuo. Miesto švarinimo talkose ypač aktyviai dalyvavo visos miesto seniūnijos, surengusios ne po vieną talką savo teritorijose.
Ketvirtadienį buvo tvarkomas Kauno Ramybės parkas.
Buvo tvarkomas Kauno Ramybės parkas. / D.Večerskio nuotr.
Temos: 2 Mėnuo Šiukšlės

Neabejingi miesto švarinimui buvo privačių bei daugiabučių namų gyventojai ir mokiniai. Atlėgus talkų karštinei, Kauno miesto savivaldybės Talkų organizavimo darbo grupė teigiamai įvertino kauniečių geranoriškumą, tačiau pažymėjo, jog kai kurių individualių įmonių ir įstaigų darbuotojai skirtingai suprato talkos idėją: vieni sąžiningai sutvarkė savo ir artimiausias teritorijas, pasirūpino, kad akcijos metu surinktos šiukšlės tikrai būtų išvežtos, tuo tarpu kiti, net ir akcijai pasibaigus, tuštino savo įmonių ir automobilių remonto dirbtuvių sandėlius, prikauptus padangų ir kitų stambiagabaričių atliekų. Visą nenaudojamą turtą „uolūs talkininkai“ suvertė pakelėse, manydami, kad jų darbas baigtas.

Už įmonių ar įstaigų sukauptas atliekas (kartoną, padangas, statybines medžiagas ir pan.) turėtų būti atsakingi pačių įmonių ar įstaigų įgalioti asmenys.

Savivaldybės darbuotojai šiomis dienomis gavo ne vieną laišką apie po talkos atsiradusius nelegalius sąvartynus. Piliečių teigimu, kai kurie gyventojai sofas ir kitus nereikalingus daiktus ne tik neša prie konteinerių, bet išmeta tiesiog per daugiabučių namų langus ar balkonus. Gaila, kad gera talkų idėja miestą buvo pavertusi „atliekų apkasais“. UAB „Kauno švara“ informavo savivaldybę apie paruoštus atliekų vežimo talonus, su kuriais šiukšlės iš valstybinės žemės Lapių sąvartyne buvo priimamos nemokamai, tačiau „Kauno švaros“ tikinimu, tokių, kurie tų talonų pageidautų neatsirado – matyt „uolūs talkininkai“ nusprendė, kad šiukšles net ir iš jų įstaigų ar įmonių teritorijų privalo išvežti ta pati „Kauno švara“.

Panemunės seniūnija užfiksavo kelis atvejus Vaišydavos plente, kur po pasibaigusios akcijos „Darom 2009“ „uolūs talkininkai“ vis dar krovė kalnus padangų iš privačių teritorijų. Seniūnijos darbuotojai kreipėsi aplinkinių gyventojų pagalbos drausminant nelegalių sąvartynų kūrėjus.

„Taigi toks apsivalymas nieko nevertas – čia lygiai tas pats, kaip savo šiukšles suversti kaimynui per tvorą, – sakė seniūnijos darbuotojai. – Už įmonių ar įstaigų sukauptas atliekas (kartoną, padangas, statybines medžiagas ir pan.) turėtų būti atsakingi pačių įmonių ar įstaigų įgalioti asmenys“.

Kauno miesto savivaldybė primena, kad „Kauno švara“ išveža šiukšles tų gyventojų, įmonių ar įstaigų, kurie yra sudarę paslaugos teikimo sutartis. Talkų metu „Kauno švara“ tokią paslaugą atlieka pagal iš anksto su seniūnijomis ar bendrijomis suderintą grafiką. Savivaldybės administracija prašo gyventojų, kad šie netaptų netvarkingų kaimynų įkaitais ir kreiptųsi į savo seniūniją. Tokiems pažeidėjams bus skiriamos piniginės baudos, numatytos Administracinių teisės pažeidimų kodekse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius