-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 30

Baigtas patikrinimas dėl ministro R.Palaičio melu kaltinto pasieniečio

Tarnybinis patikrinimas dėl Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūno Arvydo Jasaičio pasisakymų baigtas.
Vidaus reikalų ministras R.Palaitis dovanas pavaldiniams linkęs pirkti iš reprezentacijai skirtų lėšų.
Vidaus reikalų ministras R.Palaitis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai BNS patvirtino tyrimą atlikusioje VSAT Ignalinos rinktinėje. Tačiau šio patikrino išvadų pareigūnai negalėjo komentuoti – esą su jomis susipažinęs tik rinktinės vadas, kurio šiuo metu nėra. Išvadų nekomentavo ir VSAT Ryšių su visuomene skyriuje – esą ši informacija skyriaus dar nepasiekė.

Tuo metu Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) penktadienį pranešė, kad tarnybinis patikrinimas parodė, jog A.Jasaitis nemelavo.

Patrikrinimas buvo pradėtas po to, kai A.Jasaitis televizijos laidoje papasakojo apie tai, jog pastaraisiais metais jo darbo užmokestis sumažėjo 500 litų, dėl to jis sunkiai verčiasi. Tuomet vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis apkaltino A.Jasaitį melavus ir pažeminus pasieniečio vardą bei nurodė pradėti minėtą patikrinimą.

Anot Lietuvos pasienio pareigūnų profesinės sąjungos pirmininko Vladimiro Banel, oficialios pažymos patvirtino, kad A.Jasaičio atlyginimas sumažėjo ne tik 500, bet ir 600 litų.

„Tai buvo formalus tarnybinis patikrinimas ir pasibaigė vos prasidėjęs“, – BNS sakė V.Banel. Spalio 8 dieną NPPSS vadovai ir atstovai dalyvavo televizijos laidoje, kurioje buvo kalbama apie darbo užmokesčio problemas viešajame sektoriuje. Joje VSAT pareigūnas A.Jasaitis teigė, jog per pastaruosius metus jo darbo užmokestis sumažėjo 500 litų, dėl to jis sunkiai verčiasi, o jo šeima yra sudėtingoje situacijoje, nurodo profsąjunga.

Po to R.Palaitis pareiškė, kad pareigūnas melavo, o profsąjunga ministrą apkaltino profsąjungos narių persekiojimu ir kreipėsi į Generalinę prokuratūrą bei į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

R.Palaitis tokį skundą savo ruožtu pavadino politiniu žingsniu. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius