-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 28

Baigtas tyrimas dėl bandymo 14 tūkst. eurų kyšiu papirkti Konkurencijos tarybos darbuotoją

Vilniaus apygardos prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl bandymo papirkti Konkurencijos tarybos Draudžiamų susitarimų tyrimo skyriaus vyriausiąjį specialistą.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2015 metų liepos 15 d., kai STT Vilniaus valdybos pareigūnai sulaikė du įmonių vadovus ir savininkus, kurie Konkurencijos tarybos specialistui pasiūlė 14 000 eurų kyšį.

Kyšis buvo pasiūlytas už tai, kad Konkurencijos tarybos atliekamo tyrimo rezultatas būtų palankus draudžiamu susitarimu viešuosiuose pirkimuose įtartoms įmonėms.

„Šis pavyzdys – tai akivaizdus įrodymas, kad tirdami Konkurencijos įstatymo pažeidimus Konkurencijos tarybos darbuotojai remiasi pačiais aukščiausiais moralės kriterijais, o atsakingoms institucijoms padėdami atskleisti korupcinę nusikalstamą veiklą prisideda prie skaidresnio ir efektyvesnio viešojo sektoriaus”, – sako Konkurencijos tarybos pirmininko pavaduotojas Elonas Šatas.

Už nustatytus konkurencijos pažeidimus minėtoms įmonėms grėsė rimtos sankcijos: bauda, galinti siekti 10 proc. bendrųjų metinių pajamų, ir sustabdytas Europos Sąjungos paramos lėšų – apie 174 000 eurų, išmokėjimas.

Ši korupcinė nusikalstama veika atskleista Konkurencijos tarybai bendradarbiaujant su ikiteisminį tyrimą atlikusia STT ir prokurorais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius