Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 19

Baigus planinį remontą, „LitPol Link“ vėl veikia

Nuo šių metų pradžios veikianti elektros jungtis su Lenkija „LitPol Link“ po planinio remonto vėl veikia.
Elektros lemputės
Nuo šių metų pradžios veikianti elektros jungtis su Lenkija „LitPol Link“ po planinio remonto vėl veikia. / 123rf.com nuotr.

Elektros perdavimo operatorė „Litgrid“ pranešė, kad jungties sistemos veikia sklandžiai, jokių esminių trūkumų nerasta. Pirmą kartą atlikti metiniai linijos apžiūros darbai baigti šeštadienį, o nuo sekmadienio ji vėl įjungta. Anot bendrovės, tokie apžiūros darbai ateityje vyks kartą per metus.

„Aukštos įtampos nuolatinės srovės jungties darbą užtikrina itin sudėtingi įrenginiai. Po kurio laiko jų veikimo būtina atlikti apžiūrą, nustatytus defektus pašalinti – ir taip kasmet. Taip užtikrinama, kad jungtis iki kitos planinės apžiūros veiks sklandžiai“, – pranešime sakė bendrovės „Litgrid Power Link Service“ vadovas Edvardas Tarasevičius.

Bendrovės specialistai tikrino, kaip veikia jungties įrenginiai ir sistemos, aušinimo, valdymo ir apsaugos sistemos, filtrų aikštelės bei kiti elementai.

Pirmąjį veiklos pusmetį 500 MW galios „LitPol Link“ veikė mažiau nei puse pajėgumų, o du trečdalius laiko ja apskritai nebuvo galima naudotis. „Litgrid“ vadovas Daivis Virbickas anksčiau teigė, kad jungties nauda Lietuvai galėtų būti didesnė, tačiau dėl Lenkijos operatoriaus PSE taikomų galios ribojimų Lietuva negali įsigyti pigios elektros.

Tuomet skelbta, kad per pusmetį vidutinis linijos pralaidumas iš Lenkijos į Lietuvą siekė 221 MW.

370 mln. eurų vertės „LitPol Link“ oficialiai baigta statyti pernai gruodį. Švedijos ABB už 101 mln. eurų pastatė nuolatinės srovės intarpą ir 400 kilovoltų (kV) skirstyklą, Lietuvos bendrovė „A. Žilinskio ir Ko“ už 21,2 mln. eurų – 400 kV įtampos liniją nuo Alytaus iki sienos su Lenkija bei už 12,6 mln. eurų – transformatorių pastotę Alytuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius